a Ty Gosia się nie dopisujesz na spotkanie ?
a Ty Gosia się nie dopisujesz na spotkanie ?
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Witam serdecznie!
Jestem z Łodzi i zajmuję się fotografią od dłuższego czasu. Byłem przez jakiś czas „zawodowcem studyjnym”, teraz pracuję w labie. Student fotografii do niedawna, pasjonat od dłuższego czasu. Raczej samotnik.
Pomyślałem że fajnie było by spotkać się z innymi oszołomami fotograficznymi, bo dawno nie realizowałem nic w grupie. Myślę ze byłoby fajnie się poznać, bo nie bardzo mam z kim pogadać ostatnio o fotografii w realu.
To tyle o mnie.
Teraz z chęcią posłucham o tym waszym spotkaniu, fotografowaniu modelek, terminach. Bo jednak ten wątek ma ponad 70 stron. Przejrzałem go pobieżnie, lecz szczerze mówiąc, niewiele znalazłem treściwych wpisów. Mógłby ktoś napisać jakieś podsumowanie ustaleń i waszych wrażeń(bo jak rozumiem takie spotkania miały już miejsce).
W zamian oferuję swoje doświadczenie zdobyte w studio i na studiach. Całkiem za free.
Pozdrawiam
Kacper M.
Witamy Cie Kacprze serdecznie:-)
najwiecej czasu zawsze schodzi na sprawy organizacyjny, gdyz jak wiadomo nie mamy 18 lat i nie mozemy rzucic wszystkiego i po prostu wyskoczyc na photo session. Co do samej tematyki raczej jestesmy otwarci, jak zauwazyles nie padly jeszcze zadne propozycje.. zaproponuj cos, mamy tydzien na zaplanowanie sesji..
moze podzielisz sie z nami swoimi dzielami, na pewno jestes gdzies w wielkim elektronicznym swiecie;-)
pozdr,
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
aligator16, modelki wyglądają apetycznie
Kacper<, witamy
PS.
Wiertarka Tamrona dotarła![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Wojtek ja się piszę na 90% nie wiem jak będzie z przepustką na wyjście w niedzielę
mam tylko prośbę nie marnujmy sobie czasu na przygotowania i podaj godz. rozpoczęcia.
Kacper serdecznie zapraszamy spotkania są w super atmosferze.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Ja proponuję wziąć modelki do opuszczonej lokacji. Odrapane ściany, może jakiś gruz. Wybite szyby i bogata gra światła i cienia. Czytaj: Łódź pofabryczna. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ten klimat.
Ja mieszkam w Łodzi od niedawna, i nie znam wielu opuszczonych miejsc, ale do głowy przychodzi mi np. opuszczony budynek(prywatny) niedaleko galerii łódzkiej. Takie dwu czy trzypiętrowe coś z powybijanymi oknami. Na parterze urządzono parking. W tej chwili budynek jest pod ścisłą ochroną(prywatny), wiec trzeba by było poprosić o zezwolenie na wejście na zrujnowane piętra.
Dawno tamtędy nie jeździłem, to nie wiem w jakim teraz budynek jest stanie.
Nawet na parterze jest nieźle - http://kacperm.deviantart.com/gallery/24606593#/d2ley00 .
Możecie sobie obejrzeć też inne moje prace.
Fajnie byłoby się pobawić w strobist. Fotografowałem już w plenerze z lampami, ale z takimi ciężkimi, z dużymi jednostkami zasilającymi. Chętnie sprawdzę jak to jest z tymi chińskimi Yongnuo w terenie(może ktoś was ma?).
Może ktoś z Was zna opuszczony budynek w Łodzi, gdzie fajnie by się było rozgościć?
W niektórych kamienicach na Rewolucji 1905 r. i koło Fabrycznego są puste mieszkania. Można by wejść, tylko potrzeba łomu, bo otwór wejściowy zasłaniają deski(mieszkania of course puste i zdemolowane).
Wiem że to nie do końca legalne… Ale czego się nie robi dla dobrych zdjęć? ( możemy wziąć młotek , gwoździe i z powrotem te deski przybić przecież).
Co Wy na to?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT: I na kiedy ustaliliście termin? Jak chodzi o godzinę to wiadomo - wolałbym z samego rana(9:00?) - teraz dni są takie krótkie...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://linki.prtg.pl/rejestr/krs-000...ADŁOŚCI.html
http://www.opuszczone.com/galerie/lo...lana/index.php
Może tam? O ile jeszcze stoi...
Ostatnio edytowane przez Kacper< ; 20-01-2011 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost
te fabryka już jest odremontowana
jak dla mnie nie pora ( pogoda/temp ) na fotografowania taką grupą w plenerze , światło marne
do anilany nie ma jak wejść tzn pozatykane dziury/przejścia , ciecie pilnują , teoretycznie da radę wbić się z flaszką pewnie
koło fabrycznego jest w cholere pustego , ale na taką akcję się nie piszę , tak to można samemu kombinować a nie w 10 osób z modelkami , niech coś się komuś stanie tylko
no comment...
Wiesz, tak to można bez końca stękać. Że buty mam za ciasne, światło marne(a jakie niby jest świetne o tej porze roku?), że akurat nie mam czasu... a zresztą i tak się boje... No ludzie! Odwagi! I o jakich 10 osobach Ty mówisz? Nie sądzę żeby każdy chętny na "jakąś" sesję, zgodził się na TAKĄ sesję. Tu raczej wystarczy 3-5 osób, które wiedzą czego chcą...
Kacper, teraz mamy akcje w studiu, nastepnym razem zrobimy w terenie, ja rowniez takie akcje lubie i znam kilka opuszczonych fabryk gdzie mozna wejsc bez problemu ale na wlasne ryzyko jak wspominal Michal.
proponuje skumulowac energie na fazie studyjnej;-)
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia