Strona 59 z 166 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1660

Wątek: Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)

Domyślnie

barman_pl, THX bardzo fajny przykład podałeś jak możesz to wrzuć jeszcze coś

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

barman_pl a moglbys uchylic rabka tajemnicy o obrobce? PS czy suwaczki w LR? Dobrego tutoriala moglbys z tego wykonac :P
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

90% zrobione w LR suwaczkami na wyczucie - Niestety przepisu nie posiadam na to... W sumie metodą prób i błędów... w PS tylko miejscowe korekty - rozjaśnianie, ściemnianie i ostrzenie + oko

pozdr.

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Fajny efekt jest tych prób i błędów, w sensie że widać przed i po.

Pozdrawiam.
    ....C50E....C40D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I na tym przykładzie widać, że ostrość zdjęć prosto z puszki nie jest tym co widzi się w galeriach typu "C85/1,8 - najlepsze zdjęcia" a sporo ludzi myśli, że kupując dane szkło od razu uzyska super ostrość a tu figa i zaczyna sie wylewanie żalu na forum a wystarczy suwaczkami w programie pogmerać i już jest super ostro

Domyślnie

Przemek_PC, bardzo mądre słowa... teraz jestem świadom że dobra fota to nie tylko aparat i szkło fakt że lepszy sprzęt pomaga... ale suwaczki przy obróbce... dużo dają
    Teraz mam inne podejście do całej sprawy

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

już mogę pisać znowu :-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Morfi, nie tylko suwaczki i sprzęt, mam kilka fot z tego samego spotkania co barman ale już na etapie robienia zdjęcia są źle skadrowane i o ile technicznie da się osiągnąć wysoki poziom to jako zdjęcia ze względu na kompozycję odpadają w przedbiegach. Kolejność "ważności" według mnie to: fotograf, sprzęt, obróbka przy czym na pewnym poziomie sprzętowym w warunkach studyjnych jakość sprzętu ma mniejsze znacznie bo ISO 100, przysłona f8-f11 czas 1/125. Nie myśl więc, że Twój 450D nie da rady, da radę o ile Ty dasz radę

Domyślnie

Mając starego olympusa C-770... dużo osób twierdziło że foty mimo wiekowego aparatu są dobre cieszyło to bo człowiek głównie przykładał uwagę do tego by były one ostre i ciekawe teraz wiem że brakowało mi teorii o tym jak focić i co... teraz trochę praktyki i widzi mi się że dam radę reszta to PS
    Mam pomysł na spota ale to jak będzie choć trochę na plusie

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Weźcie poprawkę na to, że z niczego się cudów nie zrobi ... Materiał wyjściowy też musi być dobry jakościowo żeby osiągnąć odpowiedni efekt... Poniżej macie cropa 100% z tego porównawczego zdjęcia które dałem poprzednio ... Jak widać jest dość dobrze, więc było z czego wyciągać

I jeszcze dwa ode mnie przy okazji

Pozdr.

Strona 59 z 166 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów