Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Sandisk EXTREME III - oryginał?

Bywalec

Domyślnie

Testowałem karty różnej pojemności, ale ani to ani fakt z jakiej serii jest dana karta oraz którą wcześniejsza serię ona zastępuje nie ma żadnego znaczenia. Skoro na jednej karcie jest napis 20MB/s a na drugiej 30MB/s a w testach ta pierwsza jest szybsza to coś tu jest nie tak i kropka.
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    Testowałem karty różnej pojemności, ale ani to ani fakt z jakiej serii jest dana karta oraz którą wcześniejsza serię ona zastępuje nie ma żadnego znaczenia. Skoro na jednej karcie jest napis 20MB/s a na drugiej 30MB/s a w testach ta pierwsza jest szybsza to coś tu jest nie tak i kropka.
    Drogi człowieku.
    Już wszyscy doskonale wiemy, że nowa karta Ultra była u Ciebie wolniejsza niż stara Extreme.
    Nie musisz tego powtarzać w każdej wypowiedzi i mógłbyś dla odmiany napisać coś nowego (albo chociaż przestać pisać to samo).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Drogi człowieku.
    Już wszyscy doskonale wiemy, że nowa karta Ultra była u Ciebie wolniejsza niż stara Extreme.
    Nie musisz tego powtarzać w każdej wypowiedzi i mógłbyś dla odmiany napisać coś nowego (albo chociaż przestać pisać to samo).
    Drogi człowieku, gdybyś przeczytał post użytkownika APP z całą pewnością zorientowałbyś się iż nie do końca zrozumiał on moją poprzednią wypowiedź. Dlatego opisałem swój przypadek bardziej szczegółowo. Za to Twoja wypowiedź wniosła do tematu bardzo wiele nowego...
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    Drogi człowieku, gdybyś przeczytał post użytkownika APP z całą pewnością zorientowałbyś się iż nie do końca zrozumiał on moją poprzednią wypowiedź. Dlatego opisałem swój przypadek bardziej szczegółowo. Za to Twoja wypowiedź wniosła do tematu bardzo wiele nowego...
    Cóż - ja po prostu czekam aż napiszesz zgodnie z tematem wątku, czy Twoja karta to oryginał, czy nie (ale że nie jest to Extreme III, to chyba nie bardzo pasuje do tego wątku
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec

Domyślnie

Nie mam, żadnych powodów aby sądzić że karta jest podrabiana(kupiona w sklepie kodaka na Nowym Świecie w Warszawie).

Uzależniony

Domyślnie

W takim razie pomyliłeś wątki Daniell, podwójnie -o oryginalnej karcie ULTRA piszesz w wątku o nieoryginalnych kartach EXTREME. Mało tego, ktoś kogoś faktycznie nie zrozumiał, ale to nie byłem ja. Produkt z półki amatorskiej porównujesz do produktu z półki profesjonalnej -jeden osiągnie maksimum możliwości tylko w określonych warunkach, drugi projektowany był z myślą aby "zawsze dać radę". Twoje porównanie jest tym bardziej nietrafione, że odwołujesz się do wartości, o których sam poducent akurat milczy, bo to co masz na naklejce na 99,9% jest wartością szczytową (lub średną ale z jakiegoś specyficznego wewnętrznego testu). Na dokładkę (choć zwykle ma to znaczenie marginalne) jeśli różnica pojemności będzie miała wpływ na wyniki, to na logikę świetnie będzie to widać właśnie na wszelkich wartościach średnich.
    W ramach gimnastyki możesz też pokombinować na ile wszystkie podane czynniki mogą mieć związek z zaobserwowaną "nierówną" pracą karty.
    Nie zastanowiło Cię, że sprawdzony przez Ciebie Extreme IV też nominalnie powinien osiągać wyniki wyższe od 31,2 MB/s?
    Ostateczne wykluczenie czytnika ze sprawy IMHO też było nieco zbyt pochopne, ale tutaj szkoda już czasu na wnikanie.

Za sal, proponuję zakończyć OT.

Co do oryginalności swoich kart nie mam żadnych wątpliwości. 3 EXTREME III kupowane w różnym czasie w różnych sklepach, ale zawsze z listy na stronie producenta. Wszystkie odpowiadające czasowi zakupów znaki charakterystyczne mają na miejscu, sprawują się zgodnie z oczekiwaniami.

EDIT:
    Daniell, a czy wiesz gdzie podany przez Ciebie sklep się zaopatruje? :P
    Ostatnio edytowane przez APP ; 09-12-2009 o 11:41

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie ze względu na zmianę parametrów pracy i nazw kart przez producenta proszę o uaktualnienie swoich wiadomości. Firma Kodak na Nowym Świecie w Warszawie jest zaopatrywana przez firmę Hama (tak podaje właściciel).
    Proszę zerknąć na to co podaje sprzedający na temat nowych kart. Wspomniana firma Kodak na swoich aukcjach zamieszcza podobny test karty CF 30MB/s
    . Wypada to kiepsko.

Uzależniony

Domyślnie

No właśnie, co podaje... O ULTRA pisze, że to następca EXTREME III (sic! nawet w tytule aukcji ma "ULTRA EXTREME" chociaż jest to po prostu ULTRA 30MB/s -wersja 2GB ULTRA mająca 15MB/s /opisana jako ULTRA II, heh/ nic nikomu widać nie podpowiada...), a w opisie karty EXTREME raz pisze o EXTREME, a raz o EXTREME PRO... nawet zdjęcia (16GB) są przemieszane. Testy? Gdzie? Jakie? Autoryzowany punkt sprzedaży? Nawet jeśli zaopatrują się w Hama (jeśli tak jest, to pół biedy), to na liście sprzedawców SanDisk ich nie ma... a patrząc na ich aukcje w ogóle zastanawiam się skąd ten zaszczytny tytuł i to od 2007 roku... Ech... Nie twierdzę, że mają nieoryginalny towar, ale faktycznie, "wypada to kiepsko" zwłaszcza jako źródło informacji ;-)
    Ja już się nie odzywam, dla mnie ROTFL.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 09-12-2009 o 23:56

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czas kupic kolejnego Sandiska i widze, ze namieszane z tymi Extreme...
    Mam Extreme III 2GB 20mb/s, mam Extreme III 8GB 30mb/s - od dawna rewelacjna, zero problemow. Marki zmieniac i typu nie bede.
    Wiec tak: Widze w sklepach Extreme bez numerka, boxy czarne 60mb/s - rozmyslam nad nimi, czy to dokladnie to Samo co Extreme III ale nowsze i szybsze? :/

hmm - podroba? Cos tanio na Ext4 16G
    http://www.allegro.pl/item947171512_...ep_krakow.html

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Zwróciłem uwagę na tę samą kartą w tym samym sklepie. Coś jednak faktycznie za tanio. Darmo nikt na tym świecie nie daje. Wolałem się wstrzymać.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów