Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Sandisk EXTREME III - oryginał?

Domyślnie

Kiedyś kupiłem podróbkę Sandisca na Allegro. Sprawa wygląda tak, że informujesz o tym sprzedawcę, on wyraża zdziwienie tym faktem, następnie odsyłasz mu podróbę on ci oddaje kasę no i odbywa się to bez negatywów
    Jak wystawisz mu negatywa to on Tobie też niestety...
    Nawet jak poinformujesz Allegro to nic z tym nie robią. A żeby zgłosić sprawę na policję musisz mieć kartę... Więc niektórzy handlują podróbami i odbywa się to bez negatywów i konsekwencji.
    Karta (Extreme III) była ewidentną podróbą-osiągi jakie miała były poniżej krytyki poza tym wieszała się w aparacie...
    Oczywiście to był jeden jedyny przypadek wpadki mojej na Allegro ( a jestem tam od 2001 r.). Było to ze dwa lata temu, skusiła mnie cena, nazwy sprzedającego nie pamiętam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IWAN06175 Zobacz posta
    Jak wystawisz mu negatywa to on Tobie też niestety...
    I co z tego? To jemu się należy. W komentarzu do swojego piszesz że to odwetowy negatyw. Ludzie zwracający uwagę na czyjeś negatywy widza dokładnie za co, jaki jest komentarz i czy jesteś sprzedającym czy kupującym.
    Nie siejmy paranoi z tymi negatywami i śmiało je dawać jak ktoś zasługuje - Ty sumienie będziesz miał czyste.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupiona od tego sprzedawcy:
    http://www.allegro.pl/item947171512_...ep_krakow.html

Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta

Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.
    Raczej nie rozgranicza, bo ostatnio w amatorskiej Ultra też nie znalazłem neoprenowego opakowanka.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    ....
    Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.
    To żadna okazja - cena jest po prostu adekwatna do pozycji tej karty. Za 1/3 taniej mozna kupić kartę o 1/3 wolniejszą, a za 15% więcej kartę o 1/3 szybszą. Wrażenie robi tylko spadek ceny Extreme IV - cóż kiedyś ta karta była na topie, teraz to przeciętniak, a wkrótce zniknie ze sprzedaży.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Za 30 złotych więcej można kupić nową Extreme 60MB/s: http://www.allegro.pl/item973463442_...udma_x400.html
    pozdrawiam, vidocq

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak juz wczesniej pisalem, nie chodzilo o mega okazje, ale o pewnosc modelu. Extreme3/4 to marki juz bedace sporo na rynku, sa sprawdzone. Nie ma pewnosci, ze nowoczesniejsze Extreme 60 i 90mb sa tak niezawodne, bo sa za mlode. Zwyczajnie zaufanie do modelu. Wole 45mb starego, pewnego modelu, niz 60 nowego. Moze sie myle, ale zycie nie raz pokazalo jak NOWSZE modele bywaja gorsze od starszych/wolniejszych.
    Zobaczymy, a 45mb to naprawde juz sporo.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

A wie ktoś może czy pojawiły się już podróbki kart SanDiska z nową szatą graficzną?
    Chodzi o nowe Ultra i Extreme.
    Cena za 'nową' Ultrę 8GB oscyluje wokół 110zł i nie wiem czy bezpiecznie można kupować gdziekolwiek czy jednak już uważnie patrzeć i przebadać po zakupie...

Domyślnie

Odswiezam temat. Przegladajac oferty kart SanDiska 8GB na allegro kazda wydaje mi sie podrobka. Chyba jestem przewrazliwiony. Ceny od 70 do 230zl. Co najgorsze wzrastaja w rownych odstepach, czyli nie ma skoku miedzy pewna podroba, a pewnym oryginalem o kilkadziesiat czy nawet 100zl. Czy ktos moglby polecic pewnego sprzedawce, lub po prostu wskazac na allegro ktora aukcja tyczy sie oryginalnych kart?
    Canon Eos 7D || Canon 70-200 F/2.8 IS L || Canon 24-70 F/2.8 USM L || Canon Speedlite 580EX || Canon Extender EF 2x || Sandisk CF Extreme 4GB x2 || Filtr polaryzacyjny Hoya HMC Super 77mm || Filtr Canon Protect 77mm UV x2 || Aku LP-E6 x2 || Lowepro Mini Trekker AW

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Banan Zobacz posta
    Czy ktos moglby polecic pewnego sprzedawce...
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=3028924 lub http://allegro.pl/show_user.php?uid=7732940
    EOS + Speedlite

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów