Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Sandisk EXTREME III - oryginał?

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

W takim razie pomyliłeś wątki Daniell, podwójnie -o oryginalnej karcie ULTRA piszesz w wątku o nieoryginalnych kartach EXTREME. Mało tego, ktoś kogoś faktycznie nie zrozumiał, ale to nie byłem ja. Produkt z półki amatorskiej porównujesz do produktu z półki profesjonalnej -jeden osiągnie maksimum możliwości tylko w określonych warunkach, drugi projektowany był z myślą aby "zawsze dać radę". Twoje porównanie jest tym bardziej nietrafione, że odwołujesz się do wartości, o których sam poducent akurat milczy, bo to co masz na naklejce na 99,9% jest wartością szczytową (lub średną ale z jakiegoś specyficznego wewnętrznego testu). Na dokładkę (choć zwykle ma to znaczenie marginalne) jeśli różnica pojemności będzie miała wpływ na wyniki, to na logikę świetnie będzie to widać właśnie na wszelkich wartościach średnich.
    W ramach gimnastyki możesz też pokombinować na ile wszystkie podane czynniki mogą mieć związek z zaobserwowaną "nierówną" pracą karty.
    Nie zastanowiło Cię, że sprawdzony przez Ciebie Extreme IV też nominalnie powinien osiągać wyniki wyższe od 31,2 MB/s?
    Ostateczne wykluczenie czytnika ze sprawy IMHO też było nieco zbyt pochopne, ale tutaj szkoda już czasu na wnikanie.

Za sal, proponuję zakończyć OT.

Co do oryginalności swoich kart nie mam żadnych wątpliwości. 3 EXTREME III kupowane w różnym czasie w różnych sklepach, ale zawsze z listy na stronie producenta. Wszystkie odpowiadające czasowi zakupów znaki charakterystyczne mają na miejscu, sprawują się zgodnie z oczekiwaniami.

EDIT:
    Daniell, a czy wiesz gdzie podany przez Ciebie sklep się zaopatruje? :P
    Ostatnio edytowane przez APP ; 09-12-2009 o 11:41

Uprawnienia umieszczania postów