Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Sandisk EXTREME III - oryginał?

Uzależniony

Domyślnie

Tak, czytnik może wpływać (i często wływa na wyniki -vide wątek o czytnikach /link/, choćby ostatnie strony). Nawet program, którym wykonywane są operacje ma wpływ (choć w podanym przypadku mówimy o konkretnym tescie -możemy założyć, że ten HDtach był względnie nowy?)

Swoją drogą, czyżby SanDisk przestał załączać RescuePro na płycie?
    Ostatnio edytowane przez APP ; 12-11-2009 o 17:01

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Sandisk zaczyna oszczędzać. W komplecie zabraklo też tego badziewnego pokrowca na kartę pamięci, bida nastała
    Ostatnio edytowane przez matzone ; 12-11-2009 o 17:07

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Właśnie odebrałem nowego Sandiska Extreme (bez numerka, nie-pro, wersja 60MB/s) i plastik w końcu można zwyczajnie otworzyć, bez kaleczenia palców i używania nożyczek :-)
    Moim zdaniem teraz się nie opłaca już kupować Extreme IV - ceny są wyższe niż Extreme (bez numeru), a wydajność niższa.
    RescuePro na płycie nie ma od dawna, jest za to link do strony WWW gdzie można go ściągnać + kod do aktywacji.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec

Domyślnie

Witam

Kupiłem kartę pamięci Sandisk Ultra 30MB/s (jest to nowa seria która wkrótce zastąpi karty Extreme III) i po przetestowaniu jej w programie HD Tach jestem trochę zaniepokojony jej parametrami. To co mnie niepokoi to bardzo poszarpany wykres(przeprowadziłem test również z 3 innymi kartami sandiska i był on znacznie bardziej "równomierny") oraz słaby wynik Average read. Dla porównania stara karta Extreme III w wersji 20 MB/s osiągneła wartość Average read 19,3 MB/s (burst speed 19,6 MB/s) Poniżej zamieszczam zrzut z programu. Ograniczeniem nie jest czytnik pamięci ponieważ dla karty Extreme IV osiągnął on prędkość (31,2 MB/s). Czy wynik programu HD Tach daje podstawy do stwierdzenia że z kartą coś jest nie tak

Proszę Was również o informacje w jakim programie można w prostu sposób zmierzyć rzeczywistą prędkość odczytu/zapisu karty ponieważ wyniki programu HD Tach nie są dla mnie zbyt zrozumiałe

Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie przejmowałbym się zbytnio - podróby były wolniejsze, ale nie ma oczywiście pewności czy nie przyspieszyły - najważniejsze czy karta pochodziła z oficjalnego kanału dystrybucyjnego?

Cytat Zamieszczone przez matzone Zobacz posta
    .
    Czy na takie dziwne wyniki może mieć wpływ czytnik? Ten, który testuje karty to jakiś no name USB2.0 Hi-SPEED. Teoretycznie karta 16GB powinna być szybsza ?
    Możecie coś doradzić?
    Jak najbardziej czytnik może mieć znaczenie. Ja po serii idiotycznych testów (typu 7 MB/s dla Extreme III) wywaliłem czytnik, kupiłem Sandiska na USB i problem się skończył.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 25-11-2009 o 23:12

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

O rzeczywiście na Agito nie ma już ExtremeIII...czyżby wyparowały?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O rzeczywiście na Agito nie ma już ExtremeIII...czyżby wyparowały?
    Przecież kilka tygodni temu nastąpiła zmiana oferty Sandiska i do sprzedaży weszły nowe Ultry, Extreme i Extreme Pro.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony

Domyślnie

Ano właśnie, po wejściu "Extreme" i "Extreme Pro" pewnie postanowili już nie uzupełniać zapasów. Na Cyfrowe.pl 8GB Extreme (60MB/s) jest raptem o 4pln droższe od 8GB Extreme III (30MB/s) i prawie 200pln tańsze od 8GB Extreme IV (45MB/s). Kto by w takim układzie kupował Extreme III/IV?

Bywalec

Domyślnie

Tylko tak jak pisałem karty o prędkości zapisu 30MB/s z nowej serii Ultra w moich testach osiągneły nizszą prędkość zapisu niż stare karty 20MB/s. Jesli to kogoś pocieszy to prędkości odczytu wzrosły
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Uzależniony

Domyślnie

Jedna rzecz, to czy testowałeś karty o tych samych pojemnościach, a druga, dlaczego nowa ULTRA miałaby zastąpić starą serię EXTREME III, a nie ULTRA? EXTREME III/IV ma IMO swojego następcę w postaci nowej serii EXTREME/EXTREME PRO ...i tu jest pies pogrzebany ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 08-12-2009 o 19:38

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów