Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 1ds mk II picture style

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

niestety nie mogę sobie z tym poradzić.
    jedyne co udaje mi się wgrać do body to definicje TCD - tone curve definicion.
    Aczkolwiek chyba nie ma możliwości uzyskania BW jpg bezpośrednio w puszcze... chyba ze ja czegoś nie rozumiem bądź coś przeoczyłem
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    niestety nie mogę sobie z tym poradzić.
    jedyne co udaje mi się wgrać do body to definicje TCD - tone curve definicion.
    Aczkolwiek chyba nie ma możliwości uzyskania BW jpg bezpośrednio w puszcze... chyba ze ja czegoś nie rozumiem bądź coś przeoczyłem
    Nie masz w menu "Styl Obrazu" ; "monochromatyczny" ??? Mam Ds mIII ,ale myslę że mII ma tak samo.Sprawdż.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie masz w menu "Styl Obrazu" ; "monochromatyczny" ??? Mam Ds mIII ,ale myslę że mII ma tak samo.Sprawdż.
    no właśnie nie mam ... z tego co widzę mam takie opcje jak parametry i color matrix. w parametrach mogę wczytywać krzywa tonalna; kontrast; wyostrzenie; natomiast w color matrix : przestrzeń barw sRGB czy Adobe RGB; nasycenie - małe, standardowe,duze; color tone...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Zablokowany

Domyślnie

Pierwsze słyszę, że do 1d2 i 1ds2 można sobie zaimportować profile...Musisz grzebać w ustawieniach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    W mkII nie ma "Styli" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Jest mało przyjazne i mało efektywne rycie w kolorach matrix, setach i innych. Jedna z wad ,,dwójek''.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jest mało przyjazne i mało efektywne rycie w kolorach matrix, setach i innych. Jedna z wad ,,dwójek''.
    czyli konkluzja jest jaka : jest mozliwosc uzyskania BW jpg prosto z puszki 1ds mk II czy tez nie ?? )
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W mkII nie ma "Styli" .
    Żle pomyślałem :smile:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    czyli konkluzja jest jaka : jest mozliwosc uzyskania BW jpg prosto z puszki 1ds mk II czy tez nie ?? )
    Wygląda na to, że niestety nie. Pozostają Raw-y i komp.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A mnie jedno zastanawia - dlaczego w ogóle osoba myśląca o jedynce i generalnie z niemałym (zakładam) doświadczeniem fotograficznym pyta o "programy tematyczne"? Przecież to wynalazek dla ludzi, którzy nie potrafią wyłączyć flesza w małpce, a nie dla zawodowców i hobbystów. Dziwne.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów