Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: [PC] DPP 3.7 instalka

Coś już napisał

Domyślnie

Nowa wersja nareszcie nie konwertuje do jpg-a takich dużych plików.
    ...ale temperatura barwowa nadal 2500 K??:

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A po co ma działać dla większego wycinka, skoro można sobie go przesuwać dowolnie?
    Dlatego, że nie widać... szumu! ;-)

W tak małym wycinku szumy w cieniach są po prostu niedostrzegalne ze względu na kontrastowo jasne tło okna podglądu. Teoretycznie można sobie przyciemnić okna globalnie w całym windowsie (trzebaby je właściwie zrobić prawie czarne), ale kto próbował wie, że różne programy dziwnie się potem wyświetlają.

A wystarczyło zrobić nieco większy wycinek albo zmniejszyć do zera margines okna wokół tego podglądu...

Na szczęście mam lupę pod środkowym klawiszem myszy i tak zamierzam tego podglądu używać, o ile w ogóle będzie potrzeba, bo właściwie parametry odszumiania można dla danego aparatu ustawiać w ciemno na podstawie: czułość iso +/- korekta ekspozycji raw. :rolleyes:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Zaktualizowałam do 3.7.2 (ze strony Canon.pl)

Podgląd 100% rzeczywiście błyskawiczny.
    Podgląd odszumiania trochę za mały, ale i tak to jest to, czego bardzo mi dotychczas brakowało w DPP.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Parę razy (już od wersji 3.7.1) zdarzyło mi się przy click white balans zawiesić dpp editor. Pomaga dopiero zamknięcie w menadżerze zadań.
    Spotkaliście się też z czymś takim ?
    System W7

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    Parę razy (już od wersji 3.7.1) zdarzyło mi się przy click white balans zawiesić dpp editor. Pomaga dopiero zamknięcie w menadżerze zadań.
    Spotkaliście się też z czymś takim ?
    System W7
    Powiesiłem DPP kilka razy - we wczesniejszych wersjach niż 3.7.1 i 3.7.2 nie przytrafiło się to nigdy. System XP.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja zauważyłem po zainstalowaniu ze strony Canona wersji 3.7.2 że nieaktywny jest suwaczek "Auto Lighting Optimizer" i to przy plikach RAW. Macie podobny problem?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario3 Zobacz posta
    A ja zauważyłem po zainstalowaniu ze strony Canona wersji 3.7.2 że nieaktywny jest suwaczek "Auto Lighting Optimizer" i to przy plikach RAW. Macie podobny problem?
    Ten suwaczek jest aktywny tylko wtedy, gdy RAW pochodzi z aparatu, który ma wbudowaną tę funkcję. U mnie tak to działa...
    Niestety dpp 3.7.2 nadal dosyć często mi się wiesza. Czekam na poprawioną wersję...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki tezmarek.Więc z moim 450D nie mam co liczyć na aktywność tego suwaka w DPP.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z dokumentacji programu:
    "This function is compatible only with RAW images shot with EOS 5D Mark ll, EOS 7D, EOS 50D and EOS REBEL T1i/500D."
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario3 Zobacz posta
    Dzięki tezmarek.Więc z moim 450D nie mam co liczyć na aktywność tego suwaka w DPP.
    Jesli Ci zalezy, to szansa jest - spróbuj zmienić opis w Exifie np. na 50D za pomocą ExifTool + ExifToolGUI - może zadziała. Z obiektywami działało...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów