megaZamieszczone przez Kubaman
ROTFL... warto poznac specyfikacje formatu
![]()
megaZamieszczone przez Kubaman
ROTFL... warto poznac specyfikacje formatu
![]()
Loading sig, please wait...
|||||||||||||----35%----------------
Canon EOS system
Zamieszczone przez Kubaman
Da sie o ile ci nie chodzi o szyfrowanie tekstu w grafice
Zakladka images
[x] Add text [options] ----> full opcji![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Zamieszczone przez Kubaman
JPEG nie da rady ale PNG tak .. tylko ktory program robi to z automatu to nie wiem![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
to znaczy co mam niby zrobić? ja się zajmuję (amatorsko) fotografią a nie informatyką. To, że ludzie na ćwiczeniach na studiach przerabiają tablice adresów pamięci VGA nie znaczy, że praktycznie się to do czogokolwiek przydaje. Pytam, bo się nie znam, a ludzie tutaj takie rzeczy robią, że Bill Gates by się zdiziwił..Zamieszczone przez boski
no to mam jakiś problem...Zamieszczone przez ripek
NIe mam takiej opcji
![]()
Używam wersji 6.1.6, więc niby powinno być OK..
Bill Gates to sie czesto dziwi: czasem nawet na publicznej premierze swojego nowego super-systemu operacyjnegoZamieszczone przez Kubaman
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Gimp wydaje się zapisywać poprawnie alpha channel (prawdziwy, nie "zero-jedynkową" przezroczystość). Z tego co widzę zarówno w ImageMagicku jak i Firefoxie wyświetla się OK - jeśli podłoży się niebieskie tło, to "półprzezroczystość" jest niebieska, jeśli czerwone - czerwona itp. Działa :-)Zamieszczone przez ripek
Kubaman, wypróbuj ReaWatermark.
no i ja uleglem tej ,,modzie'' - w swojej galerii (wygenerowanej skryptem Muflona) wprowadzilem dodatkowe zmiany, polegajace na dodaniu podpisu autorskiego w prawym dolnym rogu zdjecia. i nie potrzebowalem softu z windy, tylko troche pokombinowaniaconvert rulezz
edit:
do Muflona - nie wystarczylo zmienic $CONVERT_OPTIONS dodajac polecenie napisu, bo napis przy kadrach pionowych ladowal poza ekranem, a w zdjeciach o nietypowych kadrach - np. kwadratowych - trzeba bylo tez cos zaradzic - czyli zmiany byly ,,wieksze'' (10 linijek) (rozwiazanie polegalo na pobraniu informacji o rozdzialce $dest_image i jeszcze raz convert). dzieki muflon za fajny skypt
Ostatnio edytowane przez gawryl ; 12-09-2005 o 19:39
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl