Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Podpis na zdjęciu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    do Muflona - nie wystarczylo zmienic $CONVERT_OPTIONS dodajac polecenie napisu, bo napis przy kadrach pionowych ladowal poza ekranem
    A nie dało się pokombinować geometrią w -annotate? Ja w ten sposób z reguły potrafię wrzucić obrazek w dowolny róg, odpowiednio justowany itp. - kwestia odpowiedniej kombinacji plusów i minusów w specyfikacji geometry :-)

(Pomijam, że mi się takie podpisy wcale nie podobają )

(rozwiazanie polegalo na pobraniu informacji o rozdzialce $dest_image i jeszcze raz convert).
    Potęga zrób-to-sam :-) Ale klikacze nie zrozumieją

Cytat Zamieszczone przez sp7uto
    Ja polecam DARMOWY "kombajn" do wszystkiego XnView.
    A mi XnView wcale ale to wcale do gustu nie przypadł. On jest taki jakiś ni przypiął ni przyłatał :-) Jak do przeglądania - to gqview jest OK, a jeśli chodzi o obróbkę i tak nic nie pobije shellowo-convertowych kombinacji.

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A nie dało się pokombinować geometrią w -annotate?
    potrzebowalbym znac rodzielczosc obrazka w iksach i w igrekach, aby wpasowac podpis w prawy-dolny rog. convert udostepnia rozdzialke obrazka? bo nie widze...

edit:
    przez chile myslalem, ze moze obrazek jest torusem: wowczas moznaby bylo dac pozycje -cosX-cosY (liczac od lewego-gornego) i uzyskac chciany przeze mnie efekt.ale nie poszlo
    Ostatnio edytowane przez gawryl ; 12-09-2005 o 21:04
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

potrzebowalbym znac rodzielczosc obrazka w iksach i w igrekach, aby wpasowac podpis w prawy-dolny rog. convert udostepnia rozdzialke obrazka? bo nie widze...
    Fakt. Myślałem, że jeśli jest "geometry" to interpretacja AxB+C+D jest jakaś standardowo-Xowa, ale niestety nie :-( (spróbuj "xclock -geometry -0-0" żeby zobaczyć co rozumiem przez standardowo-Xową geometry :-) )

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Fakt. Myślałem, że jeśli jest "geometry" to interpretacja AxB+C+D jest jakaś standardowo-Xowa, ale niestety nie :-( (spróbuj "xclock -geometry -0-0" żeby zobaczyć co rozumiem przez standardowo-Xową geometry :-) )
    ja ,,standartowa geometria'' nazwalem roboczo jako torusowa ale o to wlasnie mi chodizlo - tylko, ze coz -niezadzialalo.

na szczescie perl, ktorego nie znam (a jedynie w Twoim skrypcie go poznaje ) latwo umozliwil mi uruchomienie jheada, wygrepowanie linijki Resolutions i przypisanie nowym zmiennym xres i yres odpowiednich wartosci. reszta to bajka - znowu convert z opcja -draw
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uprawnienia umieszczania postów