Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: 50d w morzu :(

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta

Dalej podoba ci sie zachowanie Polaków ??
    A czy to jest jakaś licytacja? Mamy rzucać przykładami by coś sobie udowodnić? Nie sądzę, poza tym robi się mocny OT i zaraz moderacja to usunie/rozda kartki To, że tak Twój znajomy postąpił jeszcze nie świadczy, że robią tak wszyscy i tylko Polacy. Tezmarek w poście powyżej ma rację - warto pozbyć się kompleksów w niektórych dziedzinach, tak jak warto postawić m.in. na kulturę osobistą i brak zawiści. Z ta ostatnią mamy chyba największy problem.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    To, że tak Twój znajomy postąpił jeszcze nie świadczy, że robią tak wszyscy i tylko Polacy.
    Polemizujesz z czymś czego nie napisano.
    To truizm , oczywiście że nie , ale takich znajomych w Polsce jest więcej i oni pracują na opinie dla wszystkich i na podejrzliwość naszych serwisów czy sprzedawców wobec klienta.
    Widziałeś jak kasjerka w polskim supermarkecie zagląda do opakowań ?
    Zastanawiasz się dlaczego ?
    Co się dzieje jak tacy "znajomi" wyjadą na zachód ?
    Powstają stereotypy. Ot co.
    Ostatnio edytowane przez jacapa ; 14-10-2009 o 10:00
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    Widziałeś jak kasjerka w polskim supermarkecie zagląda do opakowań ?
    Zastanawiasz się dlaczego ?
    Pisałem coś powyżej o bezcelowych licytacjach. To jest bez sensu, więc nie mam zamiaru iśc w tą stronę, aczkolwiek bardzo mnie kusi, bo mam idealny, naoczny przykład supermarketowy, specjalnie dla Ciebie. Byś zrozumiał, że brak takich mechanizmów sprawdzania za granicą kusi również rodowitych obywateli danego kraju. Ale dalsza dyskusja moim zdaniem nie ma sensu, bo znajdziesz kolejny walec, kolejny supermarket, kolejnego znajomego i tak w kółko. Temat jak dla mnie do zamknięcia - każdy się wypowiedział i chyba zostanie przy swoim. Za niepotrzebny OT mogą tylko polecieć kartki.

Takie fraudy to bardziej kwestia indywidualnego wychowania i klasy, a nie narodowości, jak niektórzy uparcie twierdzą.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    A czy to jest jakaś licytacja? Mamy rzucać przykładami by coś sobie udowodnić? Nie sądzę, poza tym robi się mocny OT i zaraz moderacja to usunie/rozda kartki To, że tak Twój znajomy postąpił jeszcze nie świadczy, że robią tak wszyscy i tylko Polacy. Tezmarek w poście powyżej ma rację - warto pozbyć się kompleksów w niektórych dziedzinach, tak jak warto postawić m.in. na kulturę osobistą i brak zawiści. Z ta ostatnią mamy chyba największy problem.
    Wiesz - niestety takich przykładów jest więcej. Znam opowieści o ludziach co przychodzą do pracy z komórkami żon i dzieci i ładowarkami, żeby je za darmo ładować ( to akurat skrajny debilizm bo oszcedzają po 10 groszy na ładowaniu ). Z firmowych kibli zlewają do woreczków mydło w płynie i biora do domu, o srajtaśmie już nie wspomne

Przykład ze sprawdzaniem pudełek w SUPERMARKETACH tez jest dobry - nigdzie indziej poza polska czegoś takiego nie widziłem - chyba wiadomo dlaczego

Uprawnienia umieszczania postów