Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: 50d w morzu :(

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie Ubezpieczenie

Ubezpieczenie NW sprzętu elektronicznego - jest albo go nie ma w ofercie sklepu, w którym kupujesz sprzęt.. Ma swoje plusy - bezwarunkowo nowy sprzęt w przypadku zniszczenia. Ma również i minusy - jest całkiem kosztowne.. Dlatego człowiek nie raz i nie dwa razy zastanowi się zanim je wykupi. Jak kupowałem lapka za 4,5 kPLN ubezpieczenie kosztowało dodatkowy 1 kPLN. Ale nawet wylanie browara na kompa gwarantowało mi nowy sprzęt.. Jak to było w opsie - "nawet przypadkowy upadek z wysokości.." Fakt, że nie wszystkie sklepy to oferują..
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barman_pl Zobacz posta
    To napisz jak możesz jakie to ubezpieczenie i gdzie można tak sprzęt ubezpieczyć, bo mi zaoferowali tylko takie w przypadku napadu lub kradzieży bez innych możliwości uszkodzenia... Dlatego własnie tak napisałem...

Pozdr.
    Mam dwa ubezpieczenia, jedno z Domestic & General (www.domgen.com), które chroni większość mojego sprzętu, drugie kupiłem razem z obiektywem w Calumet (http://www.calumetphoto.co.uk/item/WA2020/). W zasadzie sa to dokładnie takie same polisy.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Donikm Zobacz posta
    Nie całkiem, osobiście widziałem jak koleś przyniósł do sklepu 5D w kilku kawałkach, ponieważ piątka już nie produkowana, a ubezpieczenie gwarantuje sprzęt tej samej klasy, dostał 5D mkII do odbioru za kilka dni bo nie mieli w sklepie.
    W Polsce to zaraz po premierze nowych wersji przypadkowo rozwalało by się 60% starych, ubezpieczonych modeli.

Dopiero zaczyna Awatar lox
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    W Polsce to zaraz po premierze nowych wersji przypadkowo rozwalało by się 60% starych, ubezpieczonych modeli.
    Zaraz po premierze to nie by by te stare jeszcze mieli na sklepie
    Mój sprzęt Canon eos 40D + Canon 50 1.8 + na dniach Canon 24-105 f4 + Lowepro stealh reporter d 400 AW

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A ja mysle ze co niektorym gul staje ze mozna to w taki sposob zalatwiac a oni skazani sa na tragiczne serwisy w PL gdzie wiekszosc chce po prostu odeslac Cie z kwitkiem, albo skasowac za cos, czego w ogole nie zrobili. To ze jestesmy skazani na g.. serwisy w PL nie pozwala co niektorym uwierzyc ze w cywilizowanym swiecie zalatwia sie to zupelnie inaczej. Podobnie sprawy zalatwia sie w USA i innych krajach.. Naprawde szkoda sie babrac w takie rzeczy, sprzedawca woli dac klientowi nowy aparat, wziac uszkodzony i sam sobie zalatwi sprawe z kim trzeba. U nas jak oddawalem router tego samego dnia bo okazalo sie ze nie do konca wspolpracuje jakbym chcial, to juz kasy nie moglem odzyskac tylko.. ewentualnie wymienic sobie na co innego. W UK czy US dostalbym spowrotem kase i tyle. Jak kupilem w Fotojokerze aparat dla znajomych Alfe200, wyszedlem ze sklepu i za 3 minuty wrocilem bo doszedlem do wniosku, ze warto byloby dolozyc do 350 , to powiedzieli mi ze zamiany ani zwrotow nie ma.. to nazywacie normalne?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta

Niestety dlatego nie jesteśmy częścią normalnego świata tylko jego wychodkiem. Tutaj rządzi cwaniactwo i chamstwo - jak nie oszukujesz to ludzie traktują cię jak idiotę. Ostatnio, zostawiając chwilowo tematy fotograficzne, zauwałzyłem ciekawy przypadek, że dla wiekszości rodziców ubzdurane ADHD u dzieci jest powodem do dumy - jak go nie ma tzn że dziecko jest nienormalne
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 13-10-2009 o 22:26

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Niestety dlatego nie jesteśmy częścią normalnego świata tylko jego wychodkiem.
    Ale czy koniecznie musimy ten wychodek na zachód wynosić?...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    A ja mysle ze co niektorym gul staje ze mozna to w taki sposob zalatwiac a oni skazani sa na tragiczne serwisy w PL gdzie wiekszosc chce po prostu odeslac Cie z kwitkiem, albo skasowac za cos, czego w ogole nie zrobili.
    Zgadzam się z Tobą, ale takie myślenie na tym forum nie jest popularne. W zamian użytkownicy proponują wymyślanie przypadków "a gdyby walec przejechał" lub piszą coś o uzasadnionym wizerunku 'Polaków-oszustów'. Ze skrajności w skrajność.

Ci, co mieli okazję dłużej mieszkać poza Polską wiedzą, że nie tylko oszuści korzystają z normalnych mechanizmów rynku, dostępnych dla wszystkich mieszkańców danego kraju. Za to u nas takie zachowanie obrasta w legendy i pierwsze co się robi, to wyzywa od oszustów i moralizuje. Mało kto zadaje sobie trud wyobrażenia czy rodowity obywatel danego kraju postąpił by podobnie, a jeszcze mniej osób może obiektywnie się tego domyślić (brak doświadczenia związanego z wyjazdami). Na dobrą sprawę wystarczyłaby logika - skoro tak to funkcjonuje, to musi się to opłacać i nie generować większych problemów, bo bardziej by tego pilnowano. Ale jedno potrafię zrozumieć - żyjąc cały czas w PL trudno sobie wyobrazić inne realia, stąd może te kąśliwe uwagi pochodzą...
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    (...)Jak kupiłem w Fotojokerze aparat dla znajomych Alfe200, wyszedlem ze sklepu i za 3 minuty wrocilem bo doszedlem do wniosku, ze warto byloby dolozyc do 350 , to powiedzieli mi ze zamiany ani zwrotow nie ma.. to nazywacie normalne?
    Sprzedający powinien przyjąć towar jeśli sprzęt jest w stanie nienaruszonym (jednak można to dowolnie interpretować np. włożyłeś baterie do telefonu by sprawdzić). Często spotykam się z sytuacjami jak klient kupuje fabrycznie nowy telefon u operatora odrazu okazuje się, ze telefon posiada wade. Klient idzie aby wymienić telefon no i 15 minutowy telefon trzeba wysłać na 2 tygodnie do serwisu gwarancyjnego.
    Niestety karta gwarancyjna zostaje wypełniona i wystawiony paragon, paragon można anulować niestety karty gwarancyjnej już nie.
    W ostatnim czasie aby uniknąć tego typu problemów a także jeśli chodzi o zwrot sprzedający nie wypełniają gwarancji dają tylko paragon lub FV, a gwarancje wystawiają przy pierwszej naprawie.
    C 40D/ T 17-50mm 2.8/ C 580 EX/ statyw/

http://www.fotomax.xx.pl
    http://www.zaproszeniaslubne.xx.pl

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    W zamian użytkownicy proponują wymyślanie przypadków "a gdyby walec przejechał" lub piszą coś o uzasadnionym wizerunku 'Polaków-oszustów'. Ze skrajności w skrajność.
    .................................................. ...........................
    Ale jedno potrafię zrozumieć - żyjąc cały czas w PL trudno sobie wyobrazić inne realia, stąd może te kąśliwe uwagi pochodzą...
    Stereotypy w stylu Polak=złodziej samochodów , Polak=pijak , Polak=kombinator to nie mity tylko fakty. One istnieją i z czegoś się wzięły.

Ja żyję w Polsce , ale innych realiów nie muszę sobie wyobrażać bo widzę podróżując w interesach czy turystycznie.
    Stykam się z różnymi reakcjami , czasem (raczej rzadko) negatywnymi.
    Te negatywne reakcje biorą się ze stereotypów przy czym ja na te stereotypy nie zapracowałem , ktoś to zrobił za mnie.
    Ogólna opinia bierze się z setek drobnych zdarzeń.
    Ostatnio edytowane przez jacapa ; 14-10-2009 o 00:31
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów