Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 74

Wątek: 50d w morzu :(

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

coz rutyna mnie zgubila , teraz bede jezdzil tylko nad Szkockie jeziora bo sa przepiekne a na dodatek nie maja slonej wody kurcze aparat niby suchy tylko w gripie znalazlem kropelke wody , coz jutro moze cos sie dowiem chociaz watpie obsluga malo kompetentna
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwwo Zobacz posta
    aparat + woda = śmierć
    no wiec tak sie sklada, ze nie do konca. mam 30D, ktore po poltora roku od podmycia przez morze (wpadl na kilka sekund, jak go suszylem to mu spod przyciskow woda ciekla) dziala jak zloto. jedynym mankamentem jest uwalona wbudowana lampa, ale poza tym dziala bez zajakniecia.
    www albo tez flickr

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

....moze tez mi sie uda teraz poki co nie wlacza sie , obiektyw raczej uratowany okaze sie jak bede go uzywal teraz szukam ubezpieczenia , nie myslalem ze sie przyda nigdy nic w taki sposob nie zepsulem , zawsze obchodze sie ze sprzetem jak z jajkiem az do dzis , sekunda nieuwagi i sprzet zalany , nie spodziewalem sie tego bo stalem w tym miejscu dosc dlugo i po kilku minutach rozstawilem statyw i nagle nadeszla wielka fala
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Jak wygląda sprawa uszczelnień serii 1d ? (np z podpiętym 17-40)
    Przeżyłby z miarę krótką morską kąpiel?
    Mojego znajomego przeżył (z 70-200) :-P.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

....o widze ze nie tylko mi sie trafil taki pechowy dzien moze sie obudze rano i uda sie go wlaczyc i bedzie sluzyl wiele wiele lat

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    ....o widze ze nie tylko mi sie trafil taki pechowy dzien moze sie obudze rano i uda sie go wlaczyc i bedzie sluzyl wiele wiele lat
    a moze daj mu powyciekac nad kaloryferem ze 2-3 dni, a dopiero potem cokolwiek probuj...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Akustyk ma rację. Nie ma sensu włączać aparatu - jak ma chodzić, to im później, tym lepiej.
    Wyjąłeś pewnie również i tę baterię-guzik podtrzymującą datę/czas?

PS
    Ja bym kupił najtańszą suszarkę i z metra puścił na aparat, żeby się wygrzał...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a moze daj mu powyciekac nad kaloryferem ze 2-3 dni, a dopiero potem cokolwiek probuj...
    Widzisz, że chłopak napalony to niech włącza
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie Po co pytać..

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    ....moze tez mi sie uda teraz poki co nie wlacza sie , obiektyw raczej uratowany okaze sie jak będę go uzywal
    Po co pytasz skoro i tak wszystko robisz po swojemu? Aż tak szkoda Ci keszu na wysyłkę aparatu do serwisu? poza tym czego oczekujesz od sklepu? co najwyżej oni go wyślą do serwisu - a jak nie powiesz co się stało - to obciążą Cię wysyłką po jego powrocie.. Serwis nie wykonuje napraw bezwarunkowo - najpierw diagnoza a potem pytają czy chcesz naprawiać (jak już znają koszt).. I ostatnia sprawa - nawet jak wyschnie - i jakimś cudem się włączy (choć skoro nie robi tego teraz to już pewnie sam z siebie się nie włączy..) to w środku pozostanie sól. Każdy - najmniejszy nawet - kontakt z wilgocią będzie niósł ze sobą ryzyko porządnego spięcia.. I nie mówię tu tylko o kąpieli w wodzie.. wilgotność powietrza też potrafi zaskoczyć :-(..
    innymi słowy - suszenie suszeniem - ale wysyłka do serwisu bezwarunkowa.
    Ostatnio edytowane przez bogdfun ; 11-10-2009 o 08:00
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wiec tak sie sklada, ze nie do konca. mam 30D, ktore po poltora roku od podmycia przez morze (wpadl na kilka sekund, jak go suszylem to mu spod przyciskow woda ciekla) dziala jak zloto. jedynym mankamentem jest uwalona wbudowana lampa, ale poza tym dziala bez zajakniecia.
    To ja może przebiję Wziąłem 350D na włoską ligurię. Coś mnie tknęło, by pofocić morze w trakcie sztormu, ale że nie miałem tele przy sobie, to musiałem się sprytnie ustawić pomiędzy skałami, by dały mi ochronę.

Rozwiązanie się sprawdzało do momentu, w którym zagapiłem się przeglądając zdjęcia i ogromna fala mnie dosłownie przykryła. Byłem kompletnie przemoknięty, ledwo zasłoniłem aparat plecami, ale to i tak nic nie dało. Mimo tej srogiej kąpieli aparat żyje i ma się dobrze (a wiadomo, że 350D uszczelnień nie ma żadnych).
    Pozdrawiam

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów