Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: 50d w morzu :(

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie 50d w morzu :(

Witajcie mialem dzis wypadek 50d wpadl mi na pare sekund do morza , znaczy sie statyw obalila potezna niespodziewana fala , przedmuchalem szybko gruszka wszystkie przyciski wytarlem i do domku a tam coz nie moge go wlaczyc miga na niebiesko dioda od podgladu na zywo , wyjelem baterie zdjolem obiektyw i susze , czy jest szansa ze sie wlaczy i znow bede sie cieszyl tym aparatem ?????Czas wreszcie kupic ubezpieczenie
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Kolego nie wkładaj baterii do środka ani na chwile i zanieś go jak najszybciej do jakiegoś serwisu. Każda próba wkładania baterii zmniejsza szanse naprawy. On nie wyschnie na układach tworzy się meszek który dalej robi zwarcie. Pracuje w serwisie telefonów na przykładzie telefonów komórkowych mogę ci powiedzieć że woda morska kiepska sprawa, ale jak szybko zareagujesz są szanse. Tylko gorzej znaleźć kogoś kto się podejmie. Trzeba go rozkręcić i dokładnie wyczyścić preparatami. Osobiście samemu nie polecam rozkładać przynajmniej po doświadczeniach z kompaktowymi aparatami. pozdrawiam (Nie wkładaj baterii !!! )
    C 40D/ T 17-50mm 2.8/ C 580 EX/ statyw/

http://www.fotomax.xx.pl
    http://www.zaproszeniaslubne.xx.pl

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

...dziekuje z tym to jest maly problem tutaj jak sie nie wlaczy to oddam do sklepu , dlugo nie byl we wodzie wiec powinno byc dobrze ale nie jest 400 d nie raz mialem na deszczu i nadal smiga a niby 50-ka lepiej uszczelniona ....
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

50-tka jest uszczelniona, ale bez przesady. To nie jest aparat do robienia zdjęć pod wodą. I jak kolega wcześniej zauważył, lepiej go nie próbuj włączać. Woda morska to bardzo dobry przewodnik prądu. Do serwisu go trzeba słać i nie jako naprawa gwarancyjna, bo tylko stracisz czas.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    jak sie nie wlaczy to oddam do sklepu
    po pierwsze to nieuczciwe a po drugie serwis od razu stwierdzi kontakt ze slona woda

Cytat Zamieszczone przez zxzx Zobacz posta
    400 d nie raz mialem na deszczu i nadal smiga a niby 50-ka lepiej uszczelniona ....
    co innego deszcz a co innego kapiel w slonej wodzie.. zycze Ci by aparat dalo sie uratowac ale profilaktycznie zbieraj juz na kolejny.. ten nawet jesli da sie naprawic moze posluzyc rownie dobrze pare lat albo miesiac/dwa - zaden serwis nie da gwarancji na taka naprawe..

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ja mam przy okazji pytanie ..
    Jak wygląda sprawa uszczelnień serii 1d ? (np z podpiętym 17-40)
    Przeżyłby z miarę krótką morską kąpiel?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

aparat + woda = śmierć
    C 40D/ T 17-50mm 2.8/ C 580 EX/ statyw/

http://www.fotomax.xx.pl
    http://www.zaproszeniaslubne.xx.pl

Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

nie mam wyjscia nie wysle do serwisu bo to tez potrwa pare dni a jutro w sklepie sie dowiem co i gdzie moge zrobic ....obiektyw mialem 60 macro troche chwarszczyl piasek na pierscieniu ale juz sie wykruszyl ale co z niego sie uratuje nie wiem bo kropla wody jest pod skala odleglosci i pewnie zaparuja soczewki i tez bedzie lipa ....coz trzeba bedzie kupic nowy i koniecznie ubezpieczenie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Ja mam przy okazji pytanie ..
    Jak wygląda sprawa uszczelnień serii 1d ? (np z podpiętym 17-40)
    Przeżyłby z miarę krótką morską kąpiel?
    Te tzw. uszczelnienia w żaden sposób nie chronią aparatu przed wodą przy jego zanurzeniu! One co najwyżej chronią przed zachlapaniem/deszczem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Przy kąpieli w słonej wodzie cienko widzę możliwośc naprawy.

Pozdr.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów