Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: mleczne zdjęcia z 350d

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie no ludzie, nie kloccie sie bez sensu. To tak samo jak z nagonka na BF/FF - to ze wielu nie umie robic zdjec i zrzuca wine na aparat nie znaczy ze problem nie istnieje w ogole.

@kedar6890: masz 350d i 10d. wczytaj im ustawienia fabryczne i zrob kilka zdjec w tych samych warunkach obydwoma aparatami. Najepiej cos w studio, cos w plenerze przy swietle slonecznym, cos z lampa. Pokaz wyniki z obydwu aparatow.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

A kto powiedział ze muszą robic identycznie ?
    aparatu trzeba sie nauczyć. Ale zeby to zrobic trzeba strzelić kilka setek właśnie. Byc moze ustawienie i siła śwatła z 10 D nie będż sie sprawdzac ? nie wiem. wiem tylko ze z 350 da sie wyciągnąc dobry efekt.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    jestem przekonany że to wina aparatu
    Twoj wybor ale nas a dokladniej np mnie i paru innych osob w tym watku - nie przekonales... nie tym przykladowym zdjeciem ktore pokazales bo na nim brak kontrastu wynika z powodow przytoczonych wyzej :
    za malo kontrastowa scena, wszystko sie zlewa, wszystko jest jasne - ubranie, tlo, cera, wlosy, histogram leci w prawo, brak obrobki, rownania levelsow itd.

Domyślnie

OK teraz wyjaśniam po co to wszystko.
    Też mam 350D i podobnie miałem wrażenie że zdjęcia są blade.
    Do góry masz dwie fotki. Właściwie jest to jedna fotka w dwóch różnych wersjach. Pierwsze foto to jpg pomniejszony i wyostrzony. Druga to ten sam jpg ale poprawiony funkcja autolevels z ACDSee 5 (oryginalna pełna wersja dostępna z Chip foto video) pomniejszona i wyostrzona.
    Widzisz różnicę??? A tak niewiele trzeba...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

[QUOTE=Gregg ACDSee 5 (oryginalna pełna wersja dostępna z Chip foto video) pomniejszona i wyostrzona.
    Widzisz różnicę??? A tak niewiele trzeba... [/QUOTE]

ktory numer
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    nie będe się kłócił z zawodowcem.
    chlopie tez mam taki sam aparat tez robie legitymacje i naprawde nawet dziewczyna co siedzi na labie nie pozwala uzywac autolevels naprawde jest ok
    drobny retusz i tylko troche jaskrawosci i intensywnosci ( corel) i bron boze ruszac kontrast
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Domyślnie

To był tylko przykład...
    Numer wrześniowy. Na płytce jest pełna wersja ACDSee 5.0.

Domyślnie

Wszelki funkcje z przedrostkiem Auto-coś tam to sie nadają hm hm piiii .. wymoderowano
    Krzywymi mozesz zrobić takie rzezy że bajka. Polecam.

Domyślnie

przecież napisałem że to tylko taki przykład. Miało nie byc mleczne i nie jest.

Domyślnie

spoko.
    w zasadzie to pisałem do otwierającego wątek. ale on pewnie o tym wie. no więc sam juz nie wiem do kogo pisałem

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów