to musisz zacząc robić ich kilkaset.
nie będe się kłócił z zawodowcem.
chlopie tez mam taki sam aparat tez robie legitymacje i naprawde nawet dziewczyna co siedzi na labie nie pozwala uzywac autolevels naprawde jest okZamieszczone przez kedar6890
drobny retusz i tylko troche jaskrawosci i intensywnosci ( corel) i bron boze ruszac kontrast
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Nie no ludzie, nie kloccie sie bez sensu. To tak samo jak z nagonka na BF/FF - to ze wielu nie umie robic zdjec i zrzuca wine na aparat nie znaczy ze problem nie istnieje w ogole.
@kedar6890: masz 350d i 10d. wczytaj im ustawienia fabryczne i zrob kilka zdjec w tych samych warunkach obydwoma aparatami. Najepiej cos w studio, cos w plenerze przy swietle slonecznym, cos z lampa. Pokaz wyniki z obydwu aparatow.
A kto powiedział ze muszą robic identycznie ?
aparatu trzeba sie nauczyć. Ale zeby to zrobic trzeba strzelić kilka setek właśnie. Byc moze ustawienie i siła śwatła z 10 D nie będż sie sprawdzac ? nie wiem. wiem tylko ze z 350 da sie wyciągnąc dobry efekt.
To był tylko przykład...
Numer wrześniowy. Na płytce jest pełna wersja ACDSee 5.0.
o q... a ja niedawno dałem 60 US$ za toZamieszczone przez Gregg
coprawda 7.0 + photo slate, ale zawsze. i poza tym i tak nie obsługuje RAWów z 350D...
pozdro.,
m.
![]()
![]()
taaa, i do tego za upgrade z 7 do 8 wołają 40 baksów, powariowaliZamieszczone przez Polaco
![]()
pozdro.,
m.
Mały spacerek do pobliskiego lasu. Seria zdjęć z Av, Tv i P przy ustawieniach "Parameter 2" , seria w trybach automatycznych - gdzie chyba używany jest "Parameter 1" oraz seryjka Av z "Parameter 2" wykazały, że przy moich kiepskich szkłach (kit i Sigma 22-80/3.5-5.6) ustawienia "Parameter 2" (czyli ostrzenie, kontrast, nasycenie barw i ton barw ustawione na 0) dają owe "mleczne" i "mydlane" zdjęcia wymagające podniesienia kontrastu oraz wyostrzenia na kompie.
Co mnie ucieszyło - nie zauważyłem owego wyraźnego "ocieplania" zdjęć. Stworzyłem więc własny zestaw ustawień "Set 1" : kontrast i ostrość na +1, nasycenie i tonacja barw na 0. Wkrótce, może nawet dziś przetesuję to.
Pozdrawiam
Marek