Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: mleczne zdjęcia z 350d

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

ale ja robie kilkadziesiąt zdjęć dziennie, obrabiam w programie i wywołuje.Znam oświetlenie w moim studio na tyle, że jestem przekonany że to wina aparatu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890
    jestem przekonany że to wina aparatu
    Twoj wybor ale nas a dokladniej np mnie i paru innych osob w tym watku - nie przekonales... nie tym przykladowym zdjeciem ktore pokazales bo na nim brak kontrastu wynika z powodow przytoczonych wyzej :
    za malo kontrastowa scena, wszystko sie zlewa, wszystko jest jasne - ubranie, tlo, cera, wlosy, histogram leci w prawo, brak obrobki, rownania levelsow itd.

Domyślnie

OK teraz wyjaśniam po co to wszystko.
    Też mam 350D i podobnie miałem wrażenie że zdjęcia są blade.
    Do góry masz dwie fotki. Właściwie jest to jedna fotka w dwóch różnych wersjach. Pierwsze foto to jpg pomniejszony i wyostrzony. Druga to ten sam jpg ale poprawiony funkcja autolevels z ACDSee 5 (oryginalna pełna wersja dostępna z Chip foto video) pomniejszona i wyostrzona.
    Widzisz różnicę??? A tak niewiele trzeba...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

[QUOTE=Gregg ACDSee 5 (oryginalna pełna wersja dostępna z Chip foto video) pomniejszona i wyostrzona.
    Widzisz różnicę??? A tak niewiele trzeba... [/QUOTE]

ktory numer
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uprawnienia umieszczania postów