Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Canon 20D a 30D.

Domyślnie

Tylko, że oryginalny grip kosztuje około 500zł a w zamienniki ponoć nie opłaca się inwestować.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Bialy jak przeczytasz dobrze temat o gripach który jest na forum to znajdziesz ze zamiennikiem dającym rade jest Phottix BP.

Domyślnie

Daje rade, ale według mnie nie masz takiej pewności jak z oryginałem.

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Ja mam jakąś Alphę/Deltę i nie narzekam.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Domyślnie

Jak czytałem to niby różnie z nimi bywa, chodź pewnie do używania go amatorsko starczy zamiennik

Domyślnie

Wg mnie różnica w ergonomii między 20/30D a 450D jest ogromna. Kiedyś byłem zmuszony fotografować przez cały dzień 350D i powiedziałem sobie: nigdy więcej. Malutki wizjer, malutkie body (mały uchwyt), brak kółka z tyłu oraz inne uciążliwe drobiazgi. Gdybym miał do wyboru 20/30D i aparat z serii xxxD na pewno wybrałbym 20/30D (i nie chodzi tu bynajmniej o jakość zdjęć), a o ergonomię, która wprost uzależnia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip31337 Zobacz posta
    Wg mnie różnica w ergonomii między 20/30D a 450D jest ogromna. Kiedyś byłem zmuszony fotografować przez cały dzień 350D i powiedziałem sobie: nigdy więcej. Malutki wizjer, malutkie body (mały uchwyt), brak kółka z tyłu oraz inne uciążliwe drobiazgi. Gdybym miał do wyboru 20/30D i aparat z serii xxxD na pewno wybrałbym 20/30D (i nie chodzi tu bynajmniej o jakość zdjęć), a o ergonomię, która wprost uzależnia.
    O wizjerze 450D wnioskujesz z 350D? Non sequitur!
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Oczywiście masz rację. Wizjer w 450D został ulepszony w porównaniu do 350D/400D, jednak i tak nie jest on tak "dobry" jak w 30D. Chodziło mi o pokazaniu pewnych różnic między klasą xxD oraz xxxD. Dla mnie przesiadka z xxD na xxxD jest dość uciążliwa. Nie twierdzę, że aparaty serii xxxD są złe, a jedynie, że seria xxD jest w moim odczuciu dużo wygodniejsza w użytkowaniu.

Dopiero zaczyna Awatar PATIszon
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bialy_92

wysylam Ci priwa.

:wink:

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip31337 Zobacz posta
    seria xxD jest w moim odczuciu dużo wygodniejsza w użytkowaniu.
    A w moim odczuciu seria xD jest także dużo wygodniejsza od xxD. Biorąc do ręki swoją stara 30-kę jakoś tak dziwnie w ręku leży. Nie tylko sam uchwyt jest lepszy ale także nowy rozkład górnych przycisków. Zawsze może być lepiej .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów