Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Canon 20D a 30D.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

nie tyle uważać jak kolega wyżej napisal a wiedziec co sie kupuje, Ja stojac przed wyborem puszki mialem podobny dylemat z tym ze zawazyla $$$ - 20d mialem za 900 zl a 30d chodzily juz po 1400 i wiecej. Jestem 3 wlascicielem, poprzednimi byli VanMurder i SlawekN (od ktorego zakupilem puszke), przebieg jakies 25tys (deklarowany - 27930 sprawdzony - ponad 30k aktualny). Ja bym szukal 20d zadbanego (jak widac mozna) + reszte zostawil na szkla.

Domyślnie

No planuje właśnie coś poszukać z przebiegiem około 20k. Chodź trudno. Chciałbym 30D bo ten ekran mnie tam bardziej przekonuje niż w 20D. A w 20D jest podgląd głębi ostrości w wizjerze?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialy_92 Zobacz posta
    A w 20D jest podgląd głębi ostrości w wizjerze?
    Jak widać na załączonym obrazku:
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

A to o tym nie wiedziałem dzięki za odpowiedź. Dalej się waham nad tym 20D a 30D. Brałbym od razu 20D gdyby ten wyświetlacz był lepszej jakości. W sensie żeby widać było czy zdjęcie ostre i jak z kolorami.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialy_92 Zobacz posta
    A to o tym nie wiedziałem...
    Nawet 300D posiadają taką funkcję.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Jak dobrze poszukasz to upolujesz 20d z małym przebiegiem, ja szukałem i trafiłem na 20d z przebiegiem ponizej 10tys. Są ludzie (tak jak sprzedający mi 20d) którzy pozbywają sie aparatu tylko dlatego, ze kolega powiedział ze inny model robi lepsze zdjęcia a w rzeczywistości kompakt zaspokoił by ich potrzeby fotografowania aż nadto.
    Ja mam 20d od półtora roku i jestem bardzo zadowolony, natrzaskałem 30tys zdjęć i nigdy nie było zadnych problemów.
    30 od 20 różni sie jedynie kilkoma drobiazgami i jeśli trafisz na 20d w dobrym stanie to bym sie nie zastanawiał tylko brał. Jeśli aparat miał wymienianą migawke (nawet kilkakrotnie) to tez go nie dyskwalifikuje bo jeśli był wymieniany również mechanizm spustu to masz w zasadzie nowe bebechy aparatu, tylko wsadzić karte i pstrykać
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Domyślnie

Tak jak mówiłem, to będzie moja pierwsza lustrzanka no i jak będę robić zdjęcia to za bardzo nie będę widział czy ostre, no ale patrząc na cenę 20D i wasze opinie to może o niego się pokuszę

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

A ja Ci powiem tak. Jak na pierwszą lustrznakę, to będziesz na początku baaardzo zadowolony. Ale jak już się na dobre wciągniesz w ten "nałóg", to miej świadomość, że zacznie Ci czegoś brakować w 20D. A to lepszego wyświetlacza, a to cichszej pracy, a to punktowego pomiaru światła. Ja 1,5 roku temu wybrałem 20D, no ale teraz, chciałbym już trochę więcej. Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Domyślnie

Dlatego myślę nad tym 30D. Ale to się zobaczy może nadarzy się jakaś okazja. Albo jeszcze miałem konkurencje w planach D80. To też już trochę wyższa półka. No ale czas pokaże co wybiorę.

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja tam bardziej sie zastanawiam między 30D a 450D można oba ustrzelić w cenie ok 1500 zł... 450 niby dużo nowszy, więcej pixeli i innych pierdół...Tylko że podobno gorszy w trzymaniu( podobno grip załatwia sprawę), ale niestety nie mam gdzie "potrzymać" obu i porównać...No i wszyscy chwalą ten manipulator którego w 450 nie ma. Jako że to moja 1 lustrzanka wiem że i tak i tak będę zadowolony.
    po głowie chodzi mi jeszcze pentax k10d też jest porównywalny...
    Ostatnio edytowane przez yarson ; 17-10-2009 o 13:03

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów