Cytat Zamieszczone przez fabrykant Zobacz posta
Dla mnie najpoważniejsza rzecz do której warto dopłacać w 30D to jego młodszy wiek.
Większy ekran 30-tki jest do...hmm, no do oceny ostrości zdjęcia nadaje się tak samo jak mały ekran 20-tki- trzeba skorzystać z "lupki" żeby się coś o ostrości dowiedzieć.
Dokładnie,30D to już wiekowy aparat a 20D to już naprawdę dziadek.Ja sam rok temu miałem taki sam dylemat jak Biały i zdecydowałem się dopłacić i kupiłem 30D,teoretycznie powinieneś znaleść egzemplarz w lepszym stanie niż 20'tke,co do przebiegu to i tak nikt ci nie udowodni że migawka ma 15tyś klapnięć,tylko serwis Canona to może stwierdzić,jedyne na co można się powołać przy zakupie to stan wizualny aparatu ale i tak nie zawsze odzwierciedla on zużycie migawki.Szczerzę to sam miałem taki sam dylemat,byle miał jak najmniejszy przebieg,skończyło się na tym że robię zdjęcia prawie 11 miesięcy zrobiłem prawie 5000fotek i nie przejmuję się przebiegiem,jak walnie to walnie,trudno się mówi.Co do podglądu ostrości zdjęć to ten ekran 30D też jest do d*** i czy zdjęcie wyszło ostre czy nie to raczej tego nie sprawdzisz,niestety.