Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sigma 24-70 3.5/5.6

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie Sigma 24-70 3.5/5.6

Czy ktos z Was mial do czynienia z tym obiektywem: http://www.sigma-foto.pl/index.php?o...page&SubMenu=?
    Zakres jak dla mnie idealny, ceny na allegro tego czegos od 180zl do 250zl. Moze ktos mial to szklo? Jak sie spisuje z cyfrakiem (mam 300D)? Jaki kontrast, ostrosc, czy mydli, czy w ogole warto wydac na niego srednio 220zl ?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zapewne jaka jakosc taka cena... wiec cos jak kit
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

hmmm, moze nie jest tak zle . W ogole bez sensu jest ta cena na stronie sigma-photo skoro ten sam obiektyw u tipow, ktorzy go maja od dystrybutora na polske (hama) jest o ok 4x tanszy

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

ciemnay z lekka, a cena podejrzanie niska może po refrbishmencie
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Z tego, co słyszałem (niektórzy sprzedający na allegro piszą o tym w opisie sprzętu) to ten obiektyw ma problemy ze współpracą z dSLR-ami.

witekt
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Z tego, co słyszałem (niektórzy sprzedający na allegro piszą o tym w opisie sprzętu) to ten obiektyw ma problemy ze współpracą z dSLR-ami.
    Witam po raz pierwszy na forum
    Obiektyw nie ma problemów ze współpracą z dSLRami, przynajmniej z tymi dwoma 350D, z którymi go sprawdzałem.
    Optycznie, przymknięty do f8 jest moim zdaniem do zaakceptowania, choć bez rewelacji.
    Jak ktoś zainteresowany - mam taki sprzedania za ok. 200 PLN, używany tylko w celu sprawdzenia czy działa.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

No i go już mam. Skusila mnie cena, a dla mnie na "rozwalke" i przyszle czesci wydawal sie idealny.
    Z 300D wszystko dziala bez problemu. Jego praca jest dosc glosna (jak to u sigmy ). Czerwony pasek wokol niego to niezla sciema, na ktora ludzie, ktorzy znaja sie na rzeczy potrafia skupic zwrok na dluzszy czas . Ciemny jest, to fakt, ale za 200zl coz mozna wiecej oczekiwac? Jakosc obrazu: no wiec tak, w centrum kadru nie jest zle, po bokach mydli i nie zalezy to od f, mydlo jest zawsze. Da sie przezyc, ale jednak jest to widoczne, zreszta nie cyka sie centralnych kadrow. Jak sie rozleci, to nie bedzie mi go zal, a cos do moczenia, kurzenia, obijania bylo mi potrzebne a na L nie stac mnie. Przynajmniej jak sie rozleci, to ostanie sie elektronika (oby)
    BTW, czy ma ktos do sprzedania sama sprawna elektronike od jakiegos obiektywu do Canona AF ?

Jelly_tom
    Guest

Domyślnie

ja to szkło mam. U mnie robi on tak: przy 24mm i odległym obiekcie ostrość ustawia na 2 metry (głupi czy jak?). Przy 70mm i tym samym obiekcie - na nieskonczoność. Masz to w swoim egzemplarzu także?

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Nie zwrocilem uwagi na skale. Na pewno ostrzy w punkt, nie ma ani FF ani BF.
    Jesli dobrze Ci celuje, to IMO nie przejmuj sie tym

Uprawnienia umieszczania postów