Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: [david_szczepaniak] portretowo

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Lepiej, choć trochę przegiąłeś z blurem. Skóra trochę za pomarańczowa. Generalnie, żadna kobieta chyba nie chciała by oglądać swoich zmarszczek w powiększeniu, na takim zdjęciu widać je dużo mocniej niż w rzeczywistości.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Bardzo dobrze że bez obróbki rób swoje !!!!

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja uważam, że bardzo dobrze, że pokazałeś tę kobietę bez obróbki. Widać, że jest naturalnie piękną kobietą i nie potrzebuje ulepszeń.
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Lepiej, choć trochę przegiąłeś z blurem. Skóra trochę za pomarańczowa. Generalnie, żadna kobieta chyba nie chciała by oglądać swoich zmarszczek w powiększeniu, na takim zdjęciu widać je dużo mocniej niż w rzeczywistości.
    .
    Całkowita racja co do kobiet. Czerwona skóra to źle dobrany balans bieli ( przy wołaniu rawa wydawało mnie się, że jest OK). Co do bluru to starałem sie dobrać jak najlepiej. Prawdopodobnie krycie warstw było za małe.
    Eminesja i eosiak! Puki co staram się ogarnąć obróbkę w PS-ie na tyle na ile jest to możliwe, ponieważ w przyszłości chciałbym zarabiać na fotografii.
    Co kobiety to wiem, że jest piękna, ponieważ to moja żona . A zresztą ona woli oglądać swoje zdjęcia po obróbce. Ot taka kobieca natura .
    Dokładam kolejne zdjęcie z nieco innym balansem bieli. Jak zwykle krytyka mile widziana.
    Pozdrawiam

10.
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie

W przypadku tej dziewczyny, nie ma żadnych powodów żeby wprowadzać nadmierną obróbkę. Ma tak wyrazistą urodę, że nakładanie jakichkolwiek "masek" tylko zepsuje wyjątkowość jej twarzy. Jasne, że możesz wszystko wyblurować, ponakładać inne filtry i takie tam... Ale po co? Wtedy ta dziewczyna nie będzie wyróżniała się niczym szczególnym. To zbliżenie i wszystkie szczegóły skóry, które widać, decydują o wyjątkowości portretu i pokazują prawdziwą urodę dziewczyny. Nie zawsze i nie we wszystkich przypadkach należy poddawać się dyktatowi PSa 6,7 i 8 są bardzo fajne.

@pank, nie zgadzam się z tobą. @dawid_szczepaniak rób swoje. A żonki pozazdrościć

Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Dzięki za komentarze. Żona jednak woli delikatną obróbkę . Dokładam dwa nowe i zapraszam do komentowania.

11.

12.

Pozdrawiam

Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Coś kiepski odzew. Dorzucę kilka z szuflady. Może się bardziej spodobają

13.

14.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ciemność widzę.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

13. ciemne
    14. takie sobie albumowe

11. bardzo nienaturalnie wyszło, ciemność, cienie, nie podoba mi się i już
    12. klasyczne, nawet niezłe ale znowu za ciemne i za duże cienie

10. W dobrym kierunku idziesz z tonacją kolorystyczną. Szkoda trochę piegów, które dodają wyrazu. Poza tym wydaje mi się, że użyta jest za mała głębia ostrości (wręcz ekstremalna), a przez to się trochę gubisz potem np. w obróbce. to samo tyczy się kilku poprzednich portretów.

A teraz uwaga globalna do tych i poprzednich - baardzo świeci się cera więc musicie popracować trochę nad wizażem itp. Oczywiście PSem można też podpicować odbłyski ale to nie to...
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Po krótkiej przerwy dokładam 2 nowe z zupełnie innej beczki.

15.

16.

Pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów