Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ilustrator???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    A niepoprawność niektórych na tym portalu powoduje zwyczajny wzrost ciśnienia. Co to znaczy dobre linki z tutorialami? Jest ich multum, prosze sprecyzować konkrety art to z przyjemnością podziele się zasobami albo pomoge w szukaniu. Dla mnie nie jest to męczące, a wręcz przeciwnie w większości przypadków kończy się inspiracją do pracy.
    Na marginesie do Ilustratora nie znam żadnego tutoriala, chyba że masz na myśli Illustrator-a.
    Zamieszczam 2 hit z googla i jest to naprawde dobra strona z tutorialami, nie tylko do Adobe Illustratora, ale również innych aplikacji:

http://www.tutorialized.com/tutorials/Illustrator/1

tutki z youtuba: http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f

Wszystko zależy od poziomu zaawansowania i od efektu jaki chcemy uzyskać.
    Ok, zgadzam sie ze potrzeba i poziom zaawansowania ma znaczenie. Ja korzystam z AI sporadycznie i tylko jesli musze poprawic jakies projekty stworzone juz przez stylistke. Zalezy mi wiec na tutorialu dla laika graficznego, ktory troche sie zna na fotografii i PSie. Do niektorych rzeczy jakos sama dochodze, ale wielu nie mam czasu szukac, uczyc sie, a dostepne u nas szkolenia sa na bardzo zaawansowanym poziomie przewyzszajacym moje potrzeby. Nie wiem czy to ma znaczenie ale chodzi o wzory np na tekstylia (ubrania, bielizna), wzory na torby, kosmetyczki, reczniki itd itp.

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Domyślnie

To moze teraz ja cos dopowiem b oz mojego powodu to całe zamieszanie.
    Nie spotkałem sie nigdy w zyciu z softem adobe - illustrator i tylko sie gzrecznei spytałem. W koncu po to jest to forum - jak czegos nei wiem to sie pytam

Jezeli chodzi o zastosowanie; potzrebuje zrobic siatke zaznaczenia - bardzo gesta.
    cos na wzor lini papilarnych i potem kazdy fragmencik z fotki bede odrywał.
    Podobno najwygodniej w ilku. Probowałem piorem ale nie dało rady

Probowalem sciagnac ze stronki adobe ale niestety nie powiodło sie.
    A jak jzu sie zaczeło zapisywac to dochodziło do połowy i wszytko sie zacinało i lipa.

Moze ma ktos jakis inny link do sciagniecia??

Domyślnie

Możesz też to zrobić w darmowym Inkscape - ma możliwość eksportu do EPSów czy nawet AI...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

tylko czy bede mogł potem przeniesc to zaznaczenie z Inkscape np jako warstwy do photoshopa??
    reszta pracy bedzie odbywac sie w psie.

Domyślnie

Panowie zdobyłem wersje illustratora cs2 tylko ze po włosku :/
    Czy jest do tej wersji polska nakładka? Jesli nie to moze chociaz angielska??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morafi Zobacz posta
    Panowie zdobyłem wersje illustratora cs2 tylko ze po włosku :/
    Czy jest do tej wersji polska nakładka? Jesli nie to moze chociaz angielska??
    Sugeruję kupować a nie zdobywać .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów