Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Jak usprawnic komputer, inne posty.

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie Jak usprawnic komputer, inne posty.

Jak w temacie, jak usprawnic komp pod CS3? Nie jestem w tej chwili powiedziec kaki ma moj komputer parametry no jestem poza domem. jest to desctop I procek jest dwurdzeniowy, zdaje sie 2gb pamieci na kosciach trzy dyski po 200GB I wszystkim kreci XP professional. Kilkanascie podstawowych programow, a jednak przy niektorych opcjach w CS 3 strasznie zwalania, nie tylko na filtrach. Jak go przyspieszyc, usprawnić jego prace? Jakich zasad się trzymać? defragmentacja nie pomaga. Widzialem tu kiedyś tu taki post, nie mogę go odnaleźć, nie wiecie gdzie on jest??

Uzależniony

Domyślnie

Może "scratch disk", "cache level" albo "purge"?
    Ja bym zajrzał do instrukcji programu, bo tam w sumie wszystko jest napisane (głównie, choć nie tylko w dziale "Memory and performance"), reszta to będą raczej ogólne zalecenia dla wykorzystania pełnej wydajności komputera...
    Ostatnio edytowane przez APP ; 05-10-2009 o 19:02

Zablokowany

Domyślnie

Dzieki za podopwiedz, faktycznie muszę tam zagladnac! Chyba tez usune pare zbędnych nie czesto uzywanych programow. Jakiego rodzaju programy obciazaja komputer najbardziej, co usunac?

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Dzieki za podopwiedz, faktycznie muszę tam zagladnac! Chyba tez usune pare zbędnych nie czesto uzywanych programow. Jakiego rodzaju programy obciazaja komputer najbardziej, co usunac?
    start/uruchom, wpisz: msconfig (naciśnij enter/uruchom (tutaj odznacz wszystko oprócz wpisu do Antyvirusa, telefonu i temp, resztę odznacz wszystko. Nie ma się co bać, jestem pewny na 100% że nic się nie stanie z kompem. Po wyjściu trzeba przestartować system.

Start/programy/autostart, tam nie ma być niczego, jezeli jest to usuń.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    start/uruchom, wpisz: msconfig (naciśnij enter/uruchom (tutaj odznacz wszystko oprócz wpisu do Antyvirusa, telefonu i temp, resztę odznacz wszystko. Nie ma się co bać, jestem pewny na 100% że nic się nie stanie z kompem. Po wyjściu trzeba przestartować system.
    Świetna rada, szczególnie gdy nie wiesz co tam jest zainstalowane i niezbędne do codziennej pracy danego użytkownika .

No ale cóż... użytkownicy komputerów dzielą się na takich co robią backupy i na takich co zaczną je robić. Ty widzę koniecznie chcesz koledze pomóc w przejściu z grupy drugiej do pierwszej .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta

Start/programy/autostart, tam nie ma być niczego, jezeli jest to usuń.
    ... gorsi od tych co się nie znają są ci, którzy myślą że się znają...

Pozdrawiam.
    Canon EOS 50D | Sigma 18-125 f/3.8-5.6 DG OS HSM | Sigma 135-400 f/4-5.6 DG APO | Pentacon 50 f/1.8 M42 | Nissin Speedlite Di 622 | GoldPhoto YH324 + GoldPhoto YH410

Zablokowany

Domyślnie Czy jest sens robić partycje na dysku przeznaczonym na zdjęcia.

Kupiłem zewnętrzny dysk 500GB, na którym będę robil zapasowa kopie zdjęć. Czy jest sens dzielenia go na partycje? Jak padnie to chyba cały i partycje raczej nie pomogą? Czy nalezy jakos specjalnie taki dysk przygotowac pod zdjecia?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma potrzeby partycjonowania. A już na pewno nie można traktować dzielenia na partycje jako zabezpieczenia. Od tego jest backup.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie ma potrzeby partycjonowania. A już na pewno nie można traktować dzielenia na partycje jako zabezpieczenia. Od tego jest backup.
    W zupelnosci pozwole sie niezgodzic. Z doswiadczenia z dyskami (a pracuje w branzy) wiem, ze najczesciej rozjezdzaja sie pojedyncze partycje i to oczywiscie na poziomie logicznym . Fizyczne uszkodzenia dyskow to tak naprawde rzadkosc.

W zwiazku z powyzszym uwazam jako bardzo sensowne tworzenie partycji. Padnie jedna partycja to stracisz tylko czesc fotek.

Co do traktowania jako zabezpieczenia tworzenia partycji powiem tyle; pewnie, ze nie jest to tak istotne jak chociazby backup, jednak podnosi to poziom bezpieczenstwa w jakims tam stopniu.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Zablokowany

Domyślnie

Dziekuje!

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów