Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Wątek: Jak usprawnic komputer, inne posty.

Zablokowany

Domyślnie

Niby współpracują tak samo, ale jedna z probowanych kart posiadała softy który pozwalał na ręczne stojenie poszczególnych kanałów RGB, ge-Force 8600 już nie. Ma to znaczenie jesli kalibrujemy powiedzmy Spiderem?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Niby współpracują tak samo, ale jedna z probowanych kart posiadała softy który pozwalał na ręczne stojenie poszczególnych kanałów RGB, ge-Force 8600 już nie. Ma to znaczenie jesli kalibrujemy powiedzmy Spiderem?
    Najmniejszego.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Dziekuje
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A na co zwracac usage przy kupnie samego kalibratora?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 07-11-2009 o 19:20 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki, jeszcze dzis jade do sklepu i kupuje 4 GB. Jak przetestowac ile zre CS mojej pamieci RAM ?
    ctr+alt+del i task manager, sortowanie wg zużycia RAM, ale zużycie zależy od tego co akurat robisz. Poza tym nie chodzi o dokupienie RAM specjalnie dla Photoshopa a ogólnie dla systemu to powinno ulżyć.
    Tak naprawdę to raczej mam wrażenie że masz zaśmiecony albo może nawet zawirusowany system skoro narzekasz na wolną pracę...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dziekuje
    Jakbyś mógł albo po polsku albo po angielsku bo to co napisałeś nie jest ani w jednym ani w drugim języku.... O kalibratorach było sporo na forum - szukaj postów Tom01 i Czornyja...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jakbyś mógł albo po polsku albo po angielsku bo to co napisałeś nie jest ani w jednym ani w drugim języku.... O kalibratorach było sporo na forum - szukaj postów Tom01 i Czornyja...
    Przepraszam za anglicyzmy, pisałem z telefonu a on mi takie bzdury podpowiada.

Początki nałogu

Domyślnie

Dziekuje
    jeden z testów : http://www.drycreekphoto.com/Learn/m...tion_tools.htm

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    ctr+alt+del i task manager, sortowanie wg zużycia RAM, ale zużycie zależy od tego co akurat robisz. Poza tym nie chodzi o dokupienie RAM specjalnie dla Photoshopa a ogólnie dla systemu to powinno ulżyć.
    Tak naprawdę to raczej mam wrażenie że masz zaśmiecony albo może nawet zawirusowany system skoro narzekasz na wolną pracę...
    Wirusow raczej nie ma, mialem NOda i wszytsko cacy, ale pozostawalo po 10 - 15 % na dyskach, wszystko zzeraja RAW-y.. i TIF-y. Mzoe dlatego taki mulny..

Zablokowany

Domyślnie Czy antywirus jest konieczny?

Generalnie na kompie pracuje tylko na CS, na necie czytam wiadomosci i ewentualnie sprawdzam pogode, nic nie sciagam. Czy musze instalowac jakiegos antywirusa? Zalezy mi bardzo na predkosci, CS lubi miec sporo pamieci wiec moze nie warto zamualc system antywirem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wg mnie napewno mu nie zaszkodzi. A trojana możesz nawet zassać wchodząc na stronę internetową na której takowy będzie(nawet nie bedziesz wiedział, że go masz)
    IMO nawet komputer niepodłączony do sieci powinien mieć antywirusa, ze względu na to,ze możesz przenosić pliki za pomoca nośników na których też może coś być.
    Jezeli masz w miare dobrego kompa to nie odczujesz " spowolnienia" wywołanego przez program.

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów