Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Jak usprawnic komputer, inne posty.

Domyślnie

Scratch disc ustaw najlepiej na innym dysku niż masz zainstalowanego Photoshopa. Nie partycji tylko dysku. Problem polega na tym, że Scratch disc się zapycha, nawet jak przeznaczasz na niego kilka giga. Plik wymiany PS może urosnąć nawet do kilkunastu giga przy obróbce kilkunastomegabajtowego pliku. Następnym razem jak wyskoczy Ci ten komunikat to sprawdź ile masz miejsca na partycji ze Scratch disc, prawdopodobnie będzie poniżej 1 giga.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Scratch disk powinno ustawić się na:

1. Inny, fizycznie inny dysk niż system.
    2. Inny, fizycznie inny dysk niż ten na którym zainstalowany jest PS
    3. Jeśli nie ma innego, fizycznie innego dysku to na największej wolnej partycji.

Fizycznie inny dysk powinien być szybki. Podłączanie dysku wiszącego na USB nie ma sensu.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

CS mam na innym na innym niz system i w tym samym miejscu scratch disc, wolnego miejsca mam na tym dysku 12GB. Wyglada na to ze jak problemy beda nadal, zainstaluje CS na systemowym a scratch zaloze na lepiej wyczyszczonym G. Dziekuje za rady. A jakis inne rady jak usprawnic kompa pod CS ?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    .... A jakis inne rady jak usprawnic kompa pod CS ?
    Dokupić pamięci i dokupić HDD.

Janusz,

Domyślnie

ja zakupiłem drugi używany dysk 40gb za 30 zl, ustawiłem na nim Scratch disc i po problemie

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem to samo na PowerBook'u G4 ze 120 gigowym dyskiem. Jak masz mniej, niż 10gb wolnego, to ci wyskakuje to. Wkurzające jest, męczysz coś 2 godziny, chcesz zapisać i nie można, bo skracz disks są zajęte. Masakra. Ja to załatwiłem kupując MacBook'a Pro, bo zbytnio nowszego dysku mi się nie opłacało wsadzać.

A co do fotoszopa, wkurzyłem się nieco, myślałem że konfiguracja C2D 2,2GHz, 4gb RAM i 320HDD to będzie aż nadto do fotoszopa, jak dla mnie, a tak naprawdę jakiegoś mega-wielkiego skoku wydajnościowego nie było w porównaniu z PowerBookiem G4 @ 1,7GHz, 2gb ram i 120gb hdd. Na MBP mam CS3, na PB miałem CS2. Póki co jadę na próbnej wersji tej CS3, może czas zainteresować się CS4? Jak to wygląda?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Dokupić pamięci i dokupić HDD.
    Mam wejscie na dwa wejścia na karty pamięci, obie po 1GB. W sklepie powiedzieli może mój komputer nie 'pociagnie' dwóch 2GB kości.. Możliwe to? Jeszcze dziś ustawie kolejny dysk na scratch! Swoją droga na Canon Board był test wydajności kompa(zdjęcie przdstawialo motylka), testowano funkcja filtry. Pamitam ze wynik miałem na tym kompie około 15 sekund co plasowalo mnie w czołówce... A teraz taki mul..:-(

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

....Swoją droga na Canon Board był test wydajności kompa(zdjęcie przdstawialo motylka), testowano funkcja filtry. Pamitam ze wynik miałem na tym kompie około 15 sekund co plasowalo mnie w czołówce... A teraz taki mul..:-(
    A na pewno zmieniłeś rozmiar obrazka PRZED testem? ;-) Ten test używa głównie procka a nie HDD.

Programy są coraz bardziej pamięciożerne. Vista jest tu naj....

Janusz,

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam wejscie na dwa wejścia na karty pamięci, obie po 1GB. W sklepie powiedzieli może mój komputer nie 'pociagnie' dwóch 2GB kości.. Możliwe to?
    A sprecyzuj co to za komputer? Jak stacjonarny to wypisz części jakie ma w środku z jakiegoś rachunku alboco.
    Możliwe że tym ze sklepu chodziło o to że system nie będzie widział 4GB pamięci, ale żeby wsadzić 2x2GB to już w stareńkich notebookach bezstresowo się da.

Zablokowany

Domyślnie

Jest to komputer stacjonarny Lenovo TC E6300 160GB (ja podlaczylem mu jeszcze wewnętrzny 200gb na sata) Programem operacyjnym jest XP professional. Procek Intel(R) Core(TM) 2CPU 6400 2.13 GHz 2GB RAM. Kupileeko podlaczylem kartę graficzna e-Ge Force 8600 GTS 256 mb. Co ciekawe podłączony LCD Dell 2408 WFP już kilka razy wyrzucił mi zdjęcie z background i dał domyslne nebieskie tło.. Coś mi się wydaje ze ten Kom jet przeciazony.. Gdy robię kopie zapasowe podlaczam 500GB zewnetrNy dysk, ale to Chyba nie ma znaczenia bo robię to tylko na czas zrzutu kopi zdjęć.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów