Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Canon 400D i C50 mm 1.4 uszkodzony ??

djozi
    Guest

Exclamation Canon 400D i C50 mm 1.4 uszkodzony ??

Witam,

mam na stanie Canon 400d z obiektywem Canon 50 mm 1.4
    Problem polega na tym ze zdjecia zrobione nie sa ostre i na 2.8 i na 4.0 ... Testowalem inny obiektyw tez 50 mm 1.4 z Canona i rowniez obraz nie jest ostry wiec wychodzi na to ze 400D moze byc walnieta albo ja sie czepiam Ocencie sami i dajce recenzje co na ten temat sadzicie... W sumie tak czy siak zamierzam zmienic body na 40d albo 50d ale chcialbym miec pewnosc czy moje body czy tez obiektyw jest do bani...
    Punkt ostrosci ustawiony jest centralnie a ostrosc nastawiana na luk brwiowy lub oko ale efekty sa te same jak w linku...
    Jezeli jest ktos z okolic Katowic i ma taki sam obiektyw lub inne body to fajnie bylo by sie spotkac i sprawdzic bo w sklepach to sami wiecie jak to jest

Pozdrawiam i tutaj link do zdjec

http://www.djozi.com/canon

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Moim zdaniem kartka wyglada dobrze, ten portret jakby lekko poruszony, ale tez nie wyglada zle, ale mam wrazenie ze ostrosc padla troche wczesniej niz twarz.

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Olej testy z kartką. Lepiej już sprawdź w teście z okręgami (i podglądem na LVx10 i monitorze), które pojawiają się jako interferencja - Było na forum.
    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Nie bardzo lubie linijki, ale ta zdaje siedobra. Portret lekko poruszony, ostrosc lekko przed oczami-broda/usta?

Co do spotkania, odezwij sie na PM to pogadamy.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 05-10-2009 o 19:19
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

z twoją 50 1.4 jest wszystko miodzio... teraz sie zastanawiam czy moja jest OK jak sie czepiasz swojej
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Ozi w piatek potestujemy:P

djozi
    Guest

Domyślnie

hehehe wiem Paweł wiem ) bede na pewno ale wiesz musialem zaimescic watek bo mi to spokoju nie daje Mnie sie wydaje ze jednak nie jest ta fotka ostra przy takim iso powinna byc żyleta noo chyba ze wydziwiam Dzieki w ogole z odpowiedzi

Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djozi Zobacz posta
    ...Mnie sie wydaje ze jednak nie jest ta fotka ostra przy takim iso powinna byc żyleta noo chyba ze wydziwiam ...
    No przeca Ci pisali, że wygląda na poruszoną. Sprzęt masz ok, tylko fotograf do wymiany... Focenie jest jak strzelanie (byłeś w wojsku? ): bezdech i miękko wciskamy spust. Na szarpanie spustem możesz sobie pozwolić z tą ogniskową przy 1/1000, ale nie przy 1/200 .

djozi
    Guest

Domyślnie

Fret...tak tez wlasnie robilem...nie naleze do osob ktore cykaja od tak se i byle jak....Powoli i spokojnie i ze statywu tez tak wychodzi :]

Uprawnienia umieszczania postów