Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: tele- nietrafiony zakup?

Początki nałogu

Domyślnie

szymekgd -robie dośćdużo zdjęć w pomieszczeniach, gdzie 50-tka może być za wąska
    ale tak jak napisałem czasem coś dluższego może też się przydać - chodzi mi o doświadczenia osób, które miały podobny dylemat przed zakupem a teraz są zadowolne/niezadowolone
    Ostatnio edytowane przez rosim ; 03-10-2009 o 23:03

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja kupilem C75-300USM, po roku stwierdzilem, ze prawie caly czas jest podpiety do body i w koncu wypadaloby polepszyc jakosc fotek, swiatlo, AF i komfort uzytkowania obiektywu Do pomieszczen potrzebne sa jasne obiektywy, najlepiej ze stabilizacja i szybkim/wiarygodnym AF, jedni wybieraja stalki z tego zakresu, a ja wybralem (ze wzgledu na cene) C70-200/4.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Kolega się zastanawia czy warto mu w ogóle inwestować w tele za 700-1000zł, a polecasz szkło za 4500zł/2300zł. :P
    Sięgać tam gdzie wzrok(albo portfel) nie sięga :-D
    |Canon|

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    może niepotrzebnie podałem przykladowe obiektywy, bo dyskusja poszła w kierunku które szkło lepsze - ja mam faworyta, czyli 55-250 IS, ale tak jak to słusznie zauważył zaitsev - chodzi mi o to, czy w ogóle jest sens kupowania tele i czy ktoś z was kupił taki obiektyw, a teraz "leży i się kurzy", bo używany jest, niestety, sporadycznie
    Tak, ja. I czeka na lepsze czasy. Jakos szkoda mi go opchnac, bo moglbym juz kupic za niego tylko grip'a i ledwo ledwo 85/1,8. Poza tym, ladnie zapycha mi "gore" ogniskowych
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    może niepotrzebnie podałem przykladowe obiektywy, bo dyskusja poszła w kierunku które szkło lepsze - ja mam faworyta, czyli 55-250 IS, ale tak jak to słusznie zauważył zaitsev - chodzi mi o to, czy w ogóle jest sens kupowania tele i czy ktoś z was kupił taki obiektyw, a teraz "leży i się kurzy", bo używany jest, niestety, sporadycznie
    Wydaje mi się, ze kupowanie jakiegokolwiek szkła - o jakichkolwiek ogniskowych zależy od osobistych potrzeb/upodobań. Myślę, ze powinniście zastanowić się ile razy brakowało Ci dłuższych ogniskowych i czy ta ilość jest warta inwestycji w nowe szkiełko. Osobiście uważam, ze najlepiej jest mieć pokryty jak najszerszy zakres ogniskowych. Ale czy będziesz używał swojego nowego 55-250 czy będzie się kurzył zależy wyłącznie od Ciebie

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Pewnie że warto szczególnie jeśli chodzi o dzieci. Ja aktualnie sprzedaję 55-250IS :wink: (patrz dział Sprzedam) ale tylko po to aby uzbierać na 70-200, a to inna półka cenowa.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Domyślnie

Jesli fotografujesz dzieci to troche mnie dziwi ze jeszcze nie masz tele, bo uwazam ze w tej kategorii to jedno z podstawowych szkiel. Najlepsze jest C70-200 2,8IS L, ale kiedys fotografowalam rowniez C70-300 IS i do pewnego momentu wystarczal.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    Jesli fotografujesz dzieci to troche mnie dziwi ze jeszcze nie masz tele, bo uwazam ze w tej kategorii to jedno z podstawowych szkiel. Najlepsze jest C70-200 2,8IS L, ale kiedys fotografowalam rowniez C70-300 IS i do pewnego momentu wystarczal.
    Calkowicie sie zgadzam, tylko ta cena, zamiast kupowac ten obiektyw to chyba lepiej cos dzieciakom kupic Inna sprawa jak sie robi zdjecia komercyjnie..
    CANON EOS 40D z dodatkami

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przy dzieciakach tele może się sprawdzić. Można je uwiecznić nie przerywając zabawy Miałem kiedyś 55-250IS i szczerze polecam. Troszkę tandetnie wykonany ale jakość fotek na poziomie amatorskim jak najbardziej zadowalająca. Ja niestety brzdąców nie mam i po uwiecznieni kilku łabądziów i kaczorów postanowiłem się go pozbyć na rzecz krótszych ogniskowych
    Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów