Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 5D vs 20D i nowe sample z 5D

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Liczy na popyt... Jedz do Berlina w normalnej cenie w sklepie foto kupic
    Wolałbym kupić tu na miejscu. Będę musiał mieć fakturę, nie wiem, czy niemiecka będzie dobra. Mam jakieś 3 miesiące na zmianę aparatu..
    :-D
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    .... Będę musiał mieć fakturę, nie wiem, czy niemiecka będzie dobra. ....:-D
    Będzie dobra, tylko pod fakturę podepnij tabelę NBP z dnia zakupu z kursem wymiany, bo ksiegować bedziesz w PLN.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wolałbym kupić tu na miejscu. Będę musiał mieć fakturę, nie wiem, czy niemiecka będzie dobra. Mam jakieś 3 miesiące na zmianę aparatu..
    :-D
    Niemiecka faktura na pewno będzie dobra, tylko pamiętaj o tym, że w Niemczech dostaniesz Eurogwarancję, na którą nasz krajowy Canon Polska dziwnie reaguje. Gdy kupisz towar Canona w Polsce, to w razie serwisowania masz zapewniony transport do serwisu i spowrotem przez Canona, a gdy kupujesz za granicą i stajesz się posiadaczem Eurogwarancji, to koszty transportu ponosisz sam.
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Będzie dobra, tylko pod fakturę podepnij tabelę NBP z dnia zakupu z kursem wymiany, bo ksiegować bedziesz w PLN.
    Dokładnie. Nie wiedzieć czemu ludzie się tego boją jak diabeł...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyliks
    tylko pamiętaj o tym, że w Niemczech dostaniesz Eurogwarancję, na którą nasz krajowy Canon Polska dziwnie reaguje.
    Wcale nie dziwnie tylko normalnie - naprawia, pod warunkiem ze masz dowod zakupu bo jak nie to tak jakbys nie mial/a gwarancji.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a jak to wyglada w przypadku klamotow z Singapuru?

zwlaszcza interesuje mnie Sigma, bo mam zamiar sie uzupelnic o 70-300, a ze tam tanio, to bym skorzystal. ale jesli nasz dystrybutor ma potem jaja z naprawami robi, to sobie odpuszcze
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wcale nie dziwnie tylko normalnie - naprawia, pod warunkiem ze masz dowod zakupu bo jak nie to tak jakbys nie mial/a gwarancji.

Mam dowód zakupu w postaci faktury, mam eurogwarancję, do serwisu bez problemu ładowarkę na wymianę przyjęli, ale niestety koszt przesyłki z Gdańska do Warszawy i spowrotem ja pokrywam. Dziwne to, ponieważ do jednej z drukarek HP-ka mam dokładnie taki sam zestaw dokumentów, a bez problemu HP Polska opłacilo Servisco w obie strony, gdy im podsyłalam do sprawdzenia sprzęt. Koleś w Canonie - gdy w piątek dzwoniłam i - o dziwo - dodzwoniłam się, powiedział, że sprzęt z krajowymi gwarancjami dostarczany jest do nich i później - po naprawie - do klienta na koszt Canona, natomiast sprzęt zakupiony za granicą jest tylko bezpłatnie serwisowany w ramach gwarancji, natomiast dostarczenie w obie strony opłaca klient. Uważam, że to trochę nie fair, ale cóż... potrzebuję sprawnej ładowarki, więc zgadzam się na panujące w dżungli, zwanej Canon Polska zasady - ot co...
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Dokładnie. Nie wiedzieć czemu ludzie się tego boją jak diabeł...
    Na szczęście nigdy nie zepsuł mi się żaden aparat Canona. I tak ma zostać, więc chyba nie przejmuję się zbytnio polskim serwisem. Dziękuję za informacje.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyliks
    Uważam, że to trochę nie fair
    No to teraz sprecyzowalas.
    Nie fair - owszem. Dziwnie - wg mnie nie.
    Naprawa a transport do naprawy to dwie bajki. Grunt ze naprawiaja z eurogwarancja i dowodem zakupu a kiedys tego nie robili.

Na szczęście nigdy nie zepsuł mi się żaden aparat Canona. I tak ma zostać, więc chyba nie przejmuję się zbytnio polskim serwisem. Dziękuję za informacje.
    Mi grip wlasnie zdycha i chyba pojade na tyly Novotelu naprawiac (blizej mam i tak) bo na Żytniej podobno nie toleruja gripow do 20D ... znaczy nie naprawiaja.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos 5D: na fotopolis pojawiły się nowe sample (z 5D i tej 24-105L) i są.... baaaaaaaaardzo zachęcające.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów