Wolałbym kupić tu na miejscu. Będę musiał mieć fakturę, nie wiem, czy niemiecka będzie dobra. Mam jakieś 3 miesiące na zmianę aparatu..Zamieszczone przez Vitez
:-D
Wolałbym kupić tu na miejscu. Będę musiał mieć fakturę, nie wiem, czy niemiecka będzie dobra. Mam jakieś 3 miesiące na zmianę aparatu..Zamieszczone przez Vitez
:-D
Jarek
Będzie dobra, tylko pod fakturę podepnij tabelę NBP z dnia zakupu z kursem wymiany, bo ksiegować bedziesz w PLN.Zamieszczone przez oskarkowy
Pentax K-5 II, Leica M9
Niemiecka faktura na pewno będzie dobra, tylko pamiętaj o tym, że w Niemczech dostaniesz Eurogwarancję, na którą nasz krajowy Canon Polska dziwnie reaguje. Gdy kupisz towar Canona w Polsce, to w razie serwisowania masz zapewniony transport do serwisu i spowrotem przez Canona, a gdy kupujesz za granicą i stajesz się posiadaczem Eurogwarancji, to koszty transportu ponosisz sam.Zamieszczone przez oskarkowy
EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl
Dokładnie. Nie wiedzieć czemu ludzie się tego boją jak diabeł...Zamieszczone przez Arkan
Wcale nie dziwnie tylko normalnie - naprawia, pod warunkiem ze masz dowod zakupu bo jak nie to tak jakbys nie mial/a gwarancji.Zamieszczone przez Kyliks
Zamieszczone przez Vitez
Mam dowód zakupu w postaci faktury, mam eurogwarancję, do serwisu bez problemu ładowarkę na wymianę przyjęli, ale niestety koszt przesyłki z Gdańska do Warszawy i spowrotem ja pokrywam. Dziwne to, ponieważ do jednej z drukarek HP-ka mam dokładnie taki sam zestaw dokumentów, a bez problemu HP Polska opłacilo Servisco w obie strony, gdy im podsyłalam do sprawdzenia sprzęt. Koleś w Canonie - gdy w piątek dzwoniłam i - o dziwo - dodzwoniłam się, powiedział, że sprzęt z krajowymi gwarancjami dostarczany jest do nich i później - po naprawie - do klienta na koszt Canona, natomiast sprzęt zakupiony za granicą jest tylko bezpłatnie serwisowany w ramach gwarancji, natomiast dostarczenie w obie strony opłaca klient. Uważam, że to trochę nie fair, ale cóż... potrzebuję sprawnej ładowarki, więc zgadzam się na panujące w dżungli, zwanej Canon Polska zasady - ot co...
EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl
Na szczęście nigdy nie zepsuł mi się żaden aparat Canona. I tak ma zostać, więc chyba nie przejmuję się zbytnio polskim serwisem. Dziękuję za informacje.Zamieszczone przez gietrzy
Jarek
No to teraz sprecyzowalas.Zamieszczone przez Kyliks
Nie fair - owszem. Dziwnie - wg mnie nie.
Naprawa a transport do naprawy to dwie bajki. Grunt ze naprawiaja z eurogwarancja i dowodem zakupu a kiedys tego nie robili.
Mi grip wlasnie zdycha i chyba pojade na tyly Novotelu naprawiac (blizej mam i tak) bo na Żytniej podobno nie toleruja gripow do 20D ... znaczy nie naprawiaja.Zamieszczone przez oskarkowy