Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) vs Tokina 28-70/2.8 AT-X PRO SV

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) vs Tokina 28-70/2.8 AT-X PRO SV

Witam chce sobie zmienić mojego Canona 28-105 3,5-4,5 na coś ciekawszego waham się między 3 szkiełkami

- Sigma 28-70 2.8 Ex
    - Tokina 28-70/2.8 AT-X PRO SV
    -Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF)

czego oczekuję:
    - jaśniejszy od mojego Canona,
    - ostrzejszy od mojego Canona,
    - szybki i cichu auto fokus ala mój Canon
    -nie rotująca mordka (wewnętrznie ogniskowany) cena w przybliżeniu do 900 zł
    zaznaczam że nie miałem nigdy żadnego szkła z tych producentów i nie wiem co się po nich można spodziewać a moje cudowne body to 350d

Coś już napisał Awatar barkam43

Domyślnie

Mam TAMRONA 28-75/2.8 od około roku. Jestem bardzo zadowolony z tego obiektywu. Spełnił moje oczekiwania z naddatkiem. Kupiłem mój egzemplarz od Cichego. Dobrze się sprawdza przy zdjęciach portretowych (ostry od 2,8). Nie ma problemów z celnością. Za te pieniądze to wg mnie naprawdę dobry wybór.
    450d + Grip + Tamron 28-75/2,8 + Canon 430ExII + Hama Star 63
    www.bartoszkaminski.mojezdjecia.net

Coś już napisał

Domyślnie

Takie rzeczy to tylko w erze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez barkam43 Zobacz posta
    Mam TAMRONA 28-75/2.8 od około roku. Jestem bardzo zadowolony z tego obiektywu. Spełnił moje oczekiwania z naddatkiem. Kupiłem mój egzemplarz od Cichego. Dobrze się sprawdza przy zdjęciach portretowych (ostry od 2,8). Nie ma problemów z celnością. Za te pieniądze to wg mnie naprawdę dobry wybór.
    Wszystko fajnie i pięknie ale tamron na pewno nie jest cichy. A i żaden z tych obiektywów nie kosztuje 900zł .
    Ostatnio edytowane przez jeklaskaMM ; 02-10-2009 o 18:49 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

może nie sprecyzowałem do końca nie stać mnie na nowy poluję na używkę i tak będe musiał sprzedać canonowskie 28-105 o 70-210 3,5-4,5
    Ostatnio edytowane przez huculak ; 02-10-2009 o 19:24

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    ..Wszystko fajnie i pięknie ale tamron na pewno nie jest cichy..
    hmm to bardzo nie dobrze te moje canony są bez szelestne, szkoda że nie znam żadnego posiadacza takiego szkła w okolicy najlepiej przetestować samemu

Coś już napisał Awatar barkam43

Domyślnie

TAMRON 28-75/2,8 ma na pewno o wiele ciszej pracujący silniczek AF od TAMRONA 17-50/2,8. Porównywałem te dwa obiektywy i wg mnie jest duża różnica w głośności (wydaje mi się, że i w prędkości) pracy AF.
    450d + Grip + Tamron 28-75/2,8 + Canon 430ExII + Hama Star 63
    www.bartoszkaminski.mojezdjecia.net

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Nie przesadzajcie z tą głośnością obiektywów.
    Mam zarówno Tamrona jak i Canona USM. Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na głośność AF.

No chyba że ktoś foci z bliska nie wiem... Śpiące królewny... Pająki z zaskoczenia??

Huculak, kup sobie tego Tamrona 28-75. SuperSpacerZoom. Będziesz zadowolony. Na 350D spisuje się świetnie. Nie wiem tylko czy znajdziesz za 900 PLNów ale polecam to szkło!
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Nie przesadzajcie z tą głośnością obiektywów.
    Mam zarówno Tamrona jak i Canona USM. Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na głośność AF.

No chyba że ktoś foci z bliska nie wiem... Śpiące królewny... Pająki z zaskoczenia??

Huculak, kup sobie tego Tamrona 28-75. SuperSpacerZoom. Będziesz zadowolony. Na 350D spisuje się świetnie. Nie wiem tylko czy znajdziesz za 900 PLNów ale polecam to szkło!
    Co do głośności, to niestety Tamron jest głośny zwłaszcza w pomieszczeniach o słabym świetle. Wtedy lubi myśleć. Tak poza tym to świetne szkło wykonane optycznie. Dobrze nadaje się też na FF, gdzie dodatkowo 28mm to 28mm, a nie coś koło 45mm...

Isk
    Guest

Domyślnie

Mi się udało upolować tamciaka za 800zł, jestem straszliwie zadowolony. A AF zalezy też od puszki, przy 400D zdarzało mu się chwilę pomysleć, przy AF 40D jest dużo lepiej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

właśnie wystawiłem swoje szkiełka na allegro jak się sprzedadzą kupuje na 95% Tamrona dzięki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów