czy napewno w takim przypadku nie muszę obawiać się o napięcie lampy? które jak wiadomo w jej przypadku będzie znacznie wyższe od tej w wersji specjalnie pod cyfreTo, co napisałem wcześniej - kostka i kabelek PC.
czy napewno w takim przypadku nie muszę obawiać się o napięcie lampy? które jak wiadomo w jej przypadku będzie znacznie wyższe od tej w wersji specjalnie pod cyfreTo, co napisałem wcześniej - kostka i kabelek PC.
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
proszę o szybką pomoc drodzy forumowicze
Za Strobevolts:
Ale pamiętaj - YMMV. Ja bym chyba się pofatygował do kolegi z multimiernikiem i zmierzył45CL1
Your Call
7.6V, measured by Jeffrey Gillian
(though Metz specs this unit at 6V, and assures us it's EOS-safe — while recommending a better E-TTL unit for best performance with the 300D, like the 54 MZ-3)![]()
Fotograf platoniczny
używałem takiej lampy ( z 400D) i jeszcze czasem używam, połączenie przez kostkę, nie ma obaw działa, aparat i lampa cale
dziekuje za konretna odpowiedz,po weekendzie to stestuje i zamieszcze info dla przyszlych pokolen
lampa wspolpracuje na wlasnej automatyce, uzywa swojego pomiaru, da sie osiagnac prawidlowa ekspozycje blysku