Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Mały i lekki aparat do wykonywania zdjęć krajobrazowych

Talking Mały i lekki aparat do wykonywania zdjęć krajobrazowych

Mały i lekki aparat do wykonywania zdjęć krajobrazowych.
    Aparacik będzie umieszczony w zdalnie sterowanym modelu latającym.
    Miałby to być Aparat w którym możliwa byłaby opcja wykonywania fotek w ruchu, z programem do ciągłego wykonywania zdjęć do zapełnienia karty pamięci lub taki którym można by sterować po małych modyfkacjach aparaturą modelarską (sam moment robienia fotki - wciśnięcia przycisku zrobienia zdjęcia).
    Zastanawiałem się nad serią IXUS - lecz wy jako ludzie mający na codzień styczność z takim sprzętem może doradzicie coś ciekawszego.

pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Canon S80 ma finkcje interwalu i moze sam robic foto.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

W kompaktach Canona z softem CHDK można skorzystać ze skryptu umożliwiającego robienie zdjęć z zadanym interwałem czasowym.

Coś już napisał Awatar troll
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witaj

Sam kiedyś się zastanawiałem nad czymś takim ale do latawca, ale jakoś mi "zeszło". Trza by rozbebeszyć przycisk migawki, chyba że znajdziesz jakiś lekki z gniazdem "remote". No i pewnie jakiegoś Phottix'a zaadaptować, ewentualnie użyć kolejnego kanału w aparaturze do zdalnego sterowania modelem.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Kiedyś nawet używałem Interwału w G3, może nie jest najlżejszy , ale jak spadnie to nie odczujesz za bardzo straty po kieszeni

Talking

po ostatnich poszukiwaniach - nie tyle wybór już zapadł, lecz kilka osób poleciło Cannona Ixus 95 IS. Co sądzicie o tym aparacie, czy wart jest ceny ?
    Ma małą wagę, małe rozmiary, 10 mpix. Może znalazł by się do niego soft CHDK ....

proszę o jakieś opinie.

Domyślnie

wypowie się ktos ???

Domyślnie

Chciałbym zaprezentować moją konstrukcję do wykonywania zdjęć krajobrazowych. Wprawdzie zastosowany aparat nie jest ani mały ani lekki ale przy zastosowaniu odpowiedniego latawca nie jest to problemem.
    http://www.youtube.com/watch?v=GN4DCkCA-rw
    Poniżej film pokazujący nasze próby z fotografią latawcową w Słowińskim Parku Narodowym.
    http://www.youtube.com/watch?v=5pmwETfW75Q

Domyślnie

świetne, pokaż efekty sesji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów