nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
A to najtanszy wezyk za 19zl nie moze byc? maja blokade bulb.
Ale podświetlanego timera już nie mają.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Też mnie wkurza akurat to, że masz komputer w postaci takiego 5d, a kurde specjalnie oprogramowanie w środku ogołacają żeby dokupować te akcesoria.
Jedną z opcji 450d, którą straciłem po przesiadce na 40 a potem 5d jest afair 10 klatek w serii po samowyzwalaczu.
Niby nic, ale jak się robiło foty u znajomych to zawsze ten tryb ustawiałem i mieliśmy czas na głupoty, a tak... co chwile trzeba by latać i wciskać ten durny spust. Jasne, mogę wyzwalać wężykiem/radiem, ale trzeba te akcesoria jednak nosić dodatkowo i ofc je kupić, a że oczywiście do każdego aparatu są inne wężyki do to jest jeszcze przyjemniej... kupiłem rf-602 do 450d i zmieniłem już body drugi raz, ale wężyk mam dalej stary i nic mi to nie daje.
Sztuczne wyciąganie kasy, ale cóż to się raczej nie zmieni, chyba że przejdzie się do konkurencji która w body będzie miała full bajerów, ale znów czegoś innego nie będzie miała ... np szkieł i FF xD.
Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 22-05-2011 o 19:42
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
Odnośnie interwału - ktoś stosował coś takiego ?
http://allegro.zumi.pl/pixel-tc-252-...606614544.html
7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.
pozdro.,
m.
7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.
wężyki, sznurki, kabelki
jeszcze wracając do bezprzewodowego RC-1 - też ma "blokadę bulb" (B) - czy raczej "time" (T) - i to IMHO najwygodniejszą z możliwych - w trybie bulb pierwsze naduszenie spustu otwiera migawkę, a drugie - po dowolnym czasie - ją zamyka.
w przypadku RC-1 funkcję podświetlanego timera pełni wyświetlacz LCD aparatu (ten czarno-biały) - po prostu w trybie bulb w miejscu czasu po otwarciu migawki są liczone sekundy. można wtedy oczywiście włączyć też podświetlenie (jak ktoś nie boi się ruszyć body). jedyne ograniczenie to to, że liczniczek liczy tylko do 999 sek (niecałe 17 minut).
pozdro.,
m.