Strona 69 z 90 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

MC_ ale brakuje mu sporo do 7D pod wzgledem szybkości czy celności ? bo szybkosc to jeszcze przezyje ( zostawie sobie 20D ) ale celnosc jest dosc istotna dla mnie
    Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja na celność nie narzekam (odkąd pozbyłem się dziadowskich 50/1.4 Canona). Prędkość też mnie zadowala.
    Przewaga 7D leży w AF-C, konfigurowalności, ilości punktów i ilości krzyżowych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris Zobacz posta
    na optyczne.pl pisza niezbyt dobrze o AF w 5D mkII :
    http://www.optyczne.pl/92.3-Test_apa...ergonomia.html

".... Pomiary autofokusu w najnowszym 5D bardzo nas zaskoczyły. Najgorsze jest to, że nie zaskoczyły nas w pozytywny sposób. Wyniki jakie otrzymaliśmy dla dwóch różnych obiektywów, w połączeniu z 5D Mark II, są gorsze niż dla najprostszej lustrzanki w ofercie Canona, modelu EOS 1000D. To nie do pomyślenia, że producenci w sprzęcie tej klasy umieszczają tak kiepski autofokus. Jego skuteczność jest akceptowalna jeśli obiektyw przymkniemy do f/5.6-f/8.0. Wtedy duża głębia ostrości częściowo niweluje błędy AF. Jeśli wykonujemy zdjęcia przy bardziej otwartej przysłonie, musimy się liczyć nawet z jednym zdjęciem o prawidłowej ostrości na 10 wykonanych... "
    Nie do pomyślenia jest to, że optyczni takie pierdoły piszą i tego nie prostują później.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Oni pisali prawdę. Egzemplarz z oficjalnej dystrybucji miał totalnie spierniczony AF. I to jest prawda. Ten egzemplarz mógł kupić każdy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jesli ktos kupi starsza uzywke to pewnie mozna sie bac, ale chyba dzisiaj wiekszosc puszek juz jest ok. Z jasnymi szklami nie mialem problemow - centralny praktycznie trafial zawsze, nawet w slabym swietle. Boczne zaleznie od swiatla, jak byla ladna pogoda, sensownie kontastowe elementy to boczne zazwyczaj bezproblemowo (mowa o 85/1.8 na 1,8). W slabym swietle byla loteria.

Przyklad ladnej pogody i ostrzenie skrajnie bocznym (to byla seria okolo 10 zdjec tym punktem i kazde ostre)
    http://img191.imageshack.us/img191/6...rkafboczne.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    na 1,8 oczywiscie kazde ostre i trafione
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 18-03-2011 o 11:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Oni pisali prawdę. Egzemplarz z oficjalnej dystrybucji miał totalnie spierniczony AF. I to jest prawda. Ten egzemplarz mógł kupić każdy.
    No dobrze to chyba powinni później albo powtórzyć test ze sprawną sztuką i napisać nowy artykuł, albo dać sprostowanie do istniejącego. A tak to co to ma niby być ? Ktoś czyta i jest w szoku.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Też jestem w szoku, że coś takiego opuściło fabrykę po przejściu kontroli jakości...

Rozumiem, że wszystko powinno być testowane na kilku egzemplarzach? I co wtedy? Najlepszy wynik? Średni?
    A wiesz ile by wtedy testów było? Jeden na dwa miesiące?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Ja tam bym nie miał litości do Canona, skoro do testów wysyłają taką kupę to sorry... co zresztą zdarzyło się nie pierwszy raz.. Niech ludzie wiedzą, że kupując sprzęt trzeba mieć ściśnięte pośladki i nie dać się zrobić w konia.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Z resztą podobna sytuacja była przy teście 35L. Topowe szkło, a w środku...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Sam napisałeś, że sztuka była walnięta. To jak można na jej podstawie robić test aparatu z serii xD. Test ma wiarygodnie przedstawiać jakiś produkt, a tu mamy raczej wrażenia użytkownika z jednej sztuki którą dostał do ręki. Tak to ja mogę robić i później Ci przy piwie opowidać że "piątka" jest do bani. Ale ta jedna konkretna "piątka", a nie produkt jako taki. A ludzie, którzy czytają ich wypociny tak właśnie mogą pomyśleć czego przykładem są teksty na forum. Nie wiem niech biorą 10 sztuk i uśredniają wynik. Najważniejsze aby ocena końcowa była jak najbardziej obiektywna.

Strona 69 z 90 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów