Strona 53 z 90 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

W zupełności!
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Crop to crop, nie każde stać na szkła typu 300mm 2.8 - bo takie by trzeba było mieć zamiast 70-200 np do sportu. Zrobienie dobrej matrycy 10mpix w 7D załatwiłoby sprawę.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

czołgista ----> Pytałeś się o różnicę to Ci napisałem. Nie ma nad czym dyskutować. Wszystko w tym wątku było powiedziane i powinno wyczerpać Twoje pytania. Ale widzę, że szukasz na siłę jakiego pretekstu i czepiasz się jak to Piotr już zauważył wcześniej wypowiedzi innych użytkowników. Co z tego, że ktos napisał, że przepaść że FF jest zaj...ste, a 7D to popłuczyny itd. Niech sobie pisze. Nie musisz tego komentować. To jego odczucia. Ciebie powinny interesować tylko obiektywne fakty wynikające z testów i ocen całego grona fotografów i specjalistycznych portali.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Obiektywne fakty z testów ludzi i portali którzy pośrednio są finansowani przez te same firmy, których sprzęt jest testowany? Wolne żarty..

Mało jest wiarygodnych testów, bo większość jest przeprowadzana w dobrych warunkach oświetleniowych, wręcz laboratoryjnych i nie przekłada się to często na pracę z danym aparatem.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    interesują mnie opinie tych co mają i używają, jak widze te testy z szumami z 7d, czy rozdzielczościa, to tylko pozazdrościć, ale opinie tych co nie testują a po prostu używają przeczą tym testom, tak jak opinie korafa i myslidara, i w takim momencie człowiek głupieje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canon wypuszcza nową lustrzankę średnio co 3 lata więc biorac pod uwagę kiedy weszło na rynek 5dmII należy sie spodziewać w 2011 roku czegoś nowego, i gdyby weszło coś pośredniego pomiędzy 5dmII a 7d, to byłby dopiero ruch na rynku, choć z tego co mówią sprzedawcy nikt nie narzeka na zastój i małą sprzedaż 5dmII jak i 7d
    To czytaj dokladnie canon rumors czy inne wiadomości. W drugiej połowie 2011 mają wypuścic 5D Mark III przede wszystkim z focusem zbliżonym do 7. Pomijając inne możliwe zmiany ( na lepsze mam nadzieję ) to focus był delikatnie mówiąc jedynym najbardziej krytykowanym elementem piątki. Może byc ciekawie...

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Wydaje mi się ,że narazie konkretnie się nic nie mówi są tylko przypuszczenia. W końcu gdyby miał być za kilka miesięcy pewniak w postaci obrazka 5d2 i af 7d , to sprzedaż tych dwóch body by bardzo spadła.Gdyby z drugiej strony Canon nie posunął się o takie połączenie,bo już konkurencja go wyprzedzi i wiele osób zmieni stajnie.Sam poszukuję powolutku złotego środka i na myśl tylko przychodzi mi 1ds2,ciut mało dyskretny i w podobnych pieniądzach przeważnie mocno przechodzony,ale za to jaki fajny... Mam nadzieje,że to co wyjdzie w przyszłym roku pozytywnie zaskoczy użytkowników.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przez 45 stron ludzie mający aparaty 5dmII oraz 7d dyskutowali, uzasadniając swoje teorie, na 46 stronie ośmieliłem sie poprosić o tekst złożony z dwu zdjęć z obu aparatów tym samym szkiełkiem, z testu nie wynika, to co było przedmiotem dyskusji, a teraz moja wina, ja się czepiam i mam czytać fachowe testy, na dodatek OBIEKTYWNE, gdzie w ...Optycznych czy u Nikona? Zapytałem ludzi którzy nie robia testów tylko zdjęcia, widocznie lepiej nie pytać?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    przez 45 stron ludzie mający aparaty 5dmII oraz 7d dyskutowali, uzasadniając swoje teorie, na 46 stronie ośmieliłem sie poprosić o tekst złożony z dwu zdjęć z obu aparatów tym samym szkiełkiem, z testu nie wynika, to co było przedmiotem dyskusji, a teraz moja wina, ja się czepiam i mam czytać fachowe testy, na dodatek OBIEKTYWNE, gdzie w ...Optycznych czy u Nikona? Zapytałem ludzi którzy nie robia testów tylko zdjęcia, widocznie lepiej nie pytać?
    Powinieneś wiedzieć, że ze względu na różny rozmiar matrycy nie jesteś w stanie zrobić tych samych ujęć tymi aparatami.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jasper Zobacz posta
    To czytaj dokladnie canon rumors...
    Radzę poczytać canon rumors, szczególnie komentarze użytkowników PO każdej z ostatnich, prze********ych premier Canona.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-12-2010 o 17:42 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MariuszJ skoro tak jest jak piszesz, to w zasadzie tych aparatów nie powinno się porównywać i ten cały wątek od początku jest chybiony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Zamówienie na 7D złożone, teoretycznie puszka na którą czekałem (APS-C, szybki AF, szybkostrzelna), ale jednak....
    Pozostaje pewien niedosyt.
    Sample które ludzie wrzucają do sieci, pokazują bardzo niewielką różnicę w jakości obrazu między 40D/50D/7D, do powiedzmy ISO 800/ISO 1600.
    Jako że 7D i tak nie używałbym w pomieszczeniach, a 50D mnie jakiś czas temu zraziło jednak słabą jakością obrazu (5Dmk2 jednak rozpieszcza), naszły mnie wątpliwości odnośnie sensowności wyboru 7D.
    Wiadomo - crop (tele), nowy design, nowy AF, fpsy - to wszystko zależy 7D.
    5Dmk2 na swoją "obronę", ma głównie fakt bycia pełną klatką, z bardzo dobrą jakością obrazu i używalnym wysokim iso.
    Pewnie jest sporo ludzi, którzy się zastanawiają którą puszkę wybrać.
    Co Wy byście wybrali?
    Ale zadajesz pytania 5d, 5d, 5d, MarkII !!!!!!!!
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 53 z 90 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów