Strona 9 z 90 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Domyślnie

m_o_b_y w pewnych zastosowaniach analog jest niezastąpiony, a ludzie wolą męczyć się z cyfrowymi. Mi dużo lepiej się fotografowało 50D, jak 5D ale to kwestia doboru sprzetu do potrzeb i do swoich wymagań odnośnie komfortu fotografowania.

Magia pełnej klatki w niektórych zastosowaniach po prostu nie działa.
    zapraszam do mego Bloga ...
    | 6D | 16 | 40 | 100L IS | 400L | 17-40L | 70-200L IS |

Coś już napisał
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Ja zdecydowałem na 5dmkII, zakup zaplanowany na początek listopada
    pozdr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barman_pl Zobacz posta
    Ja tek się tylko spytam, czy ktoś z Was testował tego 7D czy te wszystkie Wasze wypowiedzi są tylko domniemaniem wywnioskowanym na podstawie opisów w necie ? Ja odobiście uważam, że nie ma co mówić o sprzęcie, którego się w życiu w rękach nie miało

Pozdr.
    Spokojna głowa 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B o g d a n Zobacz posta
    m_o_b_y w pewnych zastosowaniach analog jest niezastąpiony, a ludzie wolą męczyć się z cyfrowymi. Mi dużo lepiej się fotografowało 50D, jak 5D ale to kwestia doboru sprzetu do potrzeb i do swoich wymagań odnośnie komfortu fotografowania.

Magia pełnej klatki w niektórych zastosowaniach po prostu nie działa.

Ale upakowanie megapikseli na jeden centymetr kwadratowy zawsze działa.
    To nie żadna magia, tylko obiektywny fakt.
    Gdzieś czytałem, że pod względem jakości obrazka7D plasuje się między 50D i 5Dmk2, bliżej tego drugiego.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i mnie takze to dopadlo... Mialo byc 7D, ale wyjdzie calkiem mozliwe 5DmII. Kwestia AF juz odpada - mialem na wiosne mozliwosci testowania Marka II i 20D nie zauywazylem z pierwszym problemow. Skoro AF 20D mi wystarcza, mII tez bedzie. Jeszcze do pomyslenia wiekszego. Zaczynam fotografowac duzo ludzi i... No wlasnie, chyba dlatego..

Dopiero zaczyna Awatar kosa14
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

A mi został wybór jedynie 7d. prawie wszystkie szkła jakie mam są EF-S. Jestem zadowolony, mam nadzieje z postepu, jaki canon zrobił wypuszczajac 7. A 5 zbytni luksus
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Pytanie: obiektyw 50 mm założony na 5d2 i strzelamy foto. Potem też z 50 mm robimy fote z tego samego miejsca 40d. Czy po wycięciu 10mpx cropa z 5d2 będziemy mieli dokładnie ta sama jakość co z 40d? Zagęszczenie pikseli na matrycy podobne,więc rozdzielczość i pokryty kadr prawie takie samo by bylo a argument za cropem odpada. . . .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Dla mnie 7d, to aparat prawie idealny. Fotografuję w 95% zwierzaki i do tego ten korpus wydaje się być wprost stworzony...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ale upakowanie megapikseli na jeden centymetr kwadratowy zawsze działa.
    To nie żadna magia, tylko obiektywny fakt.
    Gdzieś czytałem, że pod względem jakości obrazka7D plasuje się między 50D i 5Dmk2, bliżej tego drugiego.
    Pozdrówka
    "Gdzieś czytałem, że pod względem jakości obrazka7D plasuje się między 50D i 5Dmk2, bliżej tego drugiego."

trele morele...

z czego wynika to co napisałeś ? bo plastyka fotek z 7d będzie na pewno gorsza niż z 5d - z racji innych matryc.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po wielu rozmyslaniach na temat zmiany body, zostala juz podjeta w 90% decyzja - nie bedzie 7D a bedzie 5dmII. Decyzja drudna, bo jak wiadomo oba body zupelnie z innej bajki...

Szybkie pytanie mam takie - jak sie ma AF z 20D do tego z 5DmII? Czy nie ma roznicy? Jest lepszy? Fotografuje nieco przyrode, jednak darowac sobie jakosci obrazka z piatki nie moge... Stara 5 odpada, bo tryb video byc MUSI.

Strona 9 z 90 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów