Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 14-10-2009 o 21:58
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A wolal bys 1ds III czy 1d III?![]()
weź też jedną rzecz pod uwagę w sytuacji, gdy Twoimi ulubionymi ogniskowymi są szerokie kąty. Kupując 7D masz świetny , uszczelniony korpus ale wiemy, że do pełni szczęścia potrzebujemy jeszcze uszczelnionego szkła - inaczej klapa z pełnej szczelności. Do FF masz kilka uszczelnionych, świetnie wykonanych szkiel, natomiast do cropa jakoś nie kojarzę niczego solidnego...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-10-2009 o 22:56
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bawiłem się chwilę 7D a może nawet patrzyłem czy nie kupić jako uzupełnieni 5D2. Oczywiście do filmów, bo po co mi crop do zdjęć :rolleyes:
No i patrząc teraz na materiał - to niestety nie to samo.
Fajnie, że ma te 25 i 720p 50 i 60 kl/s, ale powyżej ISO800 syfi jak 5D2 powyżej ISO3200...
Pytania do bardziej obeznanych kolegów:
-czy jest autoISO w LV w trybie zdjęciowym?
-czy jest korekcja ekspozycji w trybie filmowym manualnym M z autoISO?
Nie udało mi się tego włączyć...
Jak już gdzieś to pisałem, nie chce 7D, potrzeba mi czegoś więcej niż 30fps w 5D2.
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Moim zdaniem nie ma się co zabijać o FF (niech będzie, że szerzę herezje). Chyba bym wybrał 7D, chociaż nie jestem w stanie przetłumaczyć sobie dlaczego miałbym dać za niego dwa razy więcej niż za 40/50D. Są pewne przewagi 7D nad starszymi braćmi, ale ma pewno nie warte tak dużej różnicy w cenie. Prosty przykład cenowy: 50D + 17-40 L = 7D. Tak więc za 7D nawet nie tęsknię![]()
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser