Strona 87 z 90 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

No nic, muszę sie narazie pogodzić z tym, że moja pucha to tragedia. Całe szczęście tylko, że jakoś nie ruszają mnie takie głupoty wygłaszane przez "znafcuw".
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marchpol Zobacz posta
    ...a przede wszystkim opanować przed wakacjami niełatwą sztukę fotografowania przy użyciu pełnoklatkowej puszki
    co masz na myśli? w czym trudność?
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    I co tu wybrac? dzien w dzien jestem bliski podjecia decyzji po czym natrafiam na artykul o innej puszcze i mam metlik w glowie.
    Doskonale Cię rozumiem - też miałem niezły mętlik...

Cytat Zamieszczone przez rjr Zobacz posta
    7D to tragedia, jeżeli chodzi o jakość zdjęć
    Zupełnie się nie zgadzam z tą opinią mimo, że w końcu nie zdecydowałem się na siódemkę.

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    co masz na myśli? w czym trudność?
    Mam na myśli mniejszą GO. Poza tym, pisząc o potrzebie opanowania niełatwej sztuki fotografowania z użyciem pełnoklatkowej puszki, myślałem głównie o opanowaniu obsługi aparatu (5DmkII) - przede wszystkim tych "sztuczek" z ujarzmieniem AF (m.in. przekadrowywania przy użyciu tylko centralnego punktu).

Cytat Zamieszczone przez pubirlandia Zobacz posta
    Nie wiem co tak naprawdę Cię 'kręci' w 7D skoro masz 40D? Ciekaw jestem czego oczekujesz po tym body względem właśnie 40tki?
    No właśnie - jak analizowałem zmianę puszki z 450D na 7D lub 5DmkII, to trafiłem na tym forum na opinię, że przy zakupie siódemki w zasadzie nie odczuję różnicy w jakości zdjęć (oczywiście puszka ta oferuje dużo większe możliwości odnośnie samego fotografowania). Ta opinia była jedną z bardziej istotnych przy podejmowaniu decyzji o zakupie piątki. Pomysł zamiany 40D na 7D wydaje się jeszcze bardziej wątpliwy, choć nie odważyłbym się stwierdzić, że to całkiem bez sensu...
    5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
    450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS

Uzależniony

Domyślnie

Jedyna dobra rada to taka, aby porownac sobie parametry, wybrac ten ktory bardziej pasuje, a najlepiej zgodnie z polityka canona, kupic oba, lub model wyzej.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Pomysł zamiany 40D na 7D wydaje się jeszcze bardziej wątpliwy, choć nie odważyłbym się stwierdzić, że to całkiem bez sensu...
    Bez sensu nie, jednak w zależności od potrzeb może nie być wątpliwym.

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

No właśnie - jak analizowałem zmianę puszki z 450D na 7D lub 5DmkII, to trafiłem na tym forum na opinię, że przy zakupie siódemki w zasadzie nie odczuję różnicy w jakości zdjęć (oczywiście puszka ta oferuje dużo większe możliwości odnośnie samego fotografowania). Ta opinia była jedną z bardziej istotnych przy podejmowaniu decyzji o zakupie piątki. Pomysł zamiany 40D na 7D wydaje się jeszcze bardziej wątpliwy, choć nie odważyłbym się stwierdzić, że to całkiem bez sensu...

No tak ale w moim wypadku raczej przejscie na 5DmkII nie jest w tym momencie mozliwe, jest szansa na mk1 i czy w takim wypadku bedzei to faktycznie az taka roznica w konteksie rywala czyli 7D. ? Musze kogos dorwac z 5kta do postrzelania inaczej jest to rozmowa o kolorze przez telefon
    C6D/C50D | C24-70.2.8 | C50/1.8 | C70-200/2.8L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    No tak ale w moim wypadku raczej przejscie na 5DmkII nie jest w tym momencie mozliwe, jest szansa na mk1 i czy w takim wypadku bedzei to faktycznie az taka roznica w konteksie rywala czyli 7D?
    Na razie trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Piątkę mam dopiero kilka dni a ze względu na pogodę, nie miałem jeszcze okazji przetestować jej w terenie
    5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
    450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS

Miasto
    UK

Domyślnie

...(5DmkII) - przede wszystkim tych "sztuczek" z ujarzmieniem AF (m.in. przekadrowywania przy użyciu tylko centralnego punku...
    dobrze powiedziane,
    mając 5D I przez 5 miesięcy nie byłem w stanie tego opanować, być może wynika to ze sposobu fotografowania,bardziej reportersko czyli widząc moment , strzał i ma złapać natychmiast.
    2 tyg temu podkusiło mnie by ponownie pobawic się 5D II, to samo, nie działa to w moich łapkach, do 5 podpiąłem 85 1,8 wiec na szybkosc i precuzje nie powinienem narzekać, wiekszośc fotek do kosza
    dla mnie sprawny AF jest nr 1, nie ma tego, nie ma fotografii
    7D fantasycznie przemyślana puszka, można spokojnie się wspomóc jasnymi szkłami, ale to już jak kto lubi
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Brzoska jeśli chodzi o obraz (wygląd na pierwszy rzut oka) to tak. Pamiętaj, że 7D jest lepsze w innych kwestiach. Musisz zdecydować co jest ważniejsze ;-)

Miasto
    UK

Domyślnie

...Piątkę mam dopiero kilka dni...
    o
    właściwie dopiero teraz zauważyłem
    no to fajnie i życze udanych zdjęć, szczególnie jestem ciekaw achów i ochów we współpracy z tele
    pozdro
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Strona 87 z 90 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów