Cytat Zamieszczone przez marchpol Zobacz posta
Zależy mi na szybkim AF, ale nie dlatego, żebym fotografował sport, natomiast często pstrykam zdjęcia dzieciakom, a one wiadomo - czasem są szybsze, niż bolidy F1. Krótko mówiąc - typowo amatorskie, rodzinne zastosowanie: imprezy rodzinne, wyjazdy wakacyjne, życie codzienne itp.

W przyszłości na pewno przejdę na FF, ale nie wiem czy to już ten moment (z tą myślą rok temu kupiłem 24-105/4 L). W tej chwili skłaniam się do takiego scenariusza, żeby kupić 7D (korzystając jeszcze z tych obiektywów EF-S, które posiadam), za ok. 2500 zł różnicy pomiędzy 7D i 5DmkII kupić jeszcze jakiś przyzwoity obiektyw pod FF i za rok-dwa sprzedać 7D i kupić następcę 5DmkII.

Ma to sens?
Do tego co chcesz fotografować wystarczy 7d jak również 5dII, różnica obrazowania między tymi puszkami (dla tych samych szkieł) nie jest przepaścią, ale dla wprawionego oka znaczna, szczególnie jeżeli chodzi o jasne stałki.
Na Twoim miejscu dokonałbym jednak porównania i sam ocenił. Szum nie jest taki straszny z 7d, jak piszą słusznie koledzy.
Mam obydwie puszki i kiedyś kolega do mnie przyjechał aby porównać różnice i wybrał 7d (do ślubów), gdyż jak ocenił dla jego klientów obrazek jaki daje 7d jest wystarczający :wink:.
Jeżeli zdecydujesz się jednak na FF, nie czekałbym na 5dIII, gdyż na początku cena może wynosić ok. 10k, a cena 5dII może w tym czasie się obniżyć :-D, czego życzę, jak również podjęcia satysfakcjonującej decyzji.