Pokaż wyniki od 1 do 10 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Zawsze możesz wymienić 50D na 7D i po sprawie. Jest jednak trochę lepiej. Z tym zakoczeniem w 5DIII to może być różnie i na wzorowy AF bym raczej nie liczył, bo kto wtedy kupi 1Ds...? Poza tym chyba prędko nie będzie skoro 5DII tak dobrze się sprzedaje
    Rozważałem taką możliwość, ale trzeba min. 3k dopłacić a różnica jest raczej kosmetyczna. Gdybym nie miał 50D a np. coś starszego jak 30D czy 20D, to byłoby warto. 5DII się sprzedaje tak samo jak 5D dopóki II-ka nie weszła. Nikon też zwleka z D800 mimo, że D700 też już jest bardzo długo na rynku (mój kumpel z żółtej rodziny też tak sobie już długo czeka ). Myślę, że te firmy patrzą na siebie i każda czeka co zrobi druga i można tak w nieskończoność.
    Myślę, że 5DIII nawet gdyby miał super AF nie bardzo zagrozi jedynce, bo to trochę inny sprzęt i wykorzystywany inaczej. Po Rajdzie Polski muszę 5-kę oddać do czyszczenia, bo trochę się kurzyło i zarówno matówka jak i matryca są zabrudzone, podejrzewam, że z 1-ką podobnych problemów bym nie miał.
    P.S. Apropo ruchliwych dzieci, to moje też w miejscu nie siedzą i spokojnie 5DII daje radę mimo, że jego AF orłem nie jest. Ja bym pod tym kątem 50D na 7D nie zamienił, ale to moje subiektywne zdanie.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 30-09-2011 o 17:05
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów