Strona 81 z 90 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Domyślnie

Znane mi osoby, które zajmują się fotografią produktową, używają do tego kompaktów - oczywiście tych porządnych, z dobrymi obiektywami i zapisem raw. Nie trzeba tak mocno przymykać, a więc i nie trzeba używać tak mocnego oświetlenia, a GO przy tym będzie taka, jak trzeba. Ja bym wziął dowolną lustrzankę i takiego właśnie kompakta do kompletu. 5DII w takich zdjęciach nie będzie miał żadnej przewagi nad nimi, szkoda kasy. Chyba, że będzie też służył do innych rodzajów zdjęć, to wtedy można...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem, jaki jest zamysł robienia tych zdjęć produktowych, może to ma być jakieś super artystyczne i wysmakowane, np. zdjęcia biżuterii z wykorzystaniem małej GO.. bo generalnie to chyba fotografia produktowa nie wymaga nie wiadomo jakiego aparatu - byle wszystko było ostre i prawidłowo oświetlone.
    Jeśli fotografujesz jakiegoś, dajmy na to, mopa, to nie ma znaczenia, czy pstrykniesz go FF czy cropem, albo czy ten crop będzie miał 3 czy 11 kl/s
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chyba, że będą to zdjęcia, które później będą powiększane do dużych rozmiarów.
    Tak samo do bardziej aranżowanych sesji produktów, zdjęć reklamowych, raczej nie wystarczy kompakt lub słabej jakości lustrzanka.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak też napisał wcześniej, że ma zamiar robić duże powiększenia
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Witam! Dzisiaj sprzedałem moją 40D i prawie wszystkie szkła.Do poniedziałku muszę się określić co kupić 50d2 czy 7d, to jest mój dylemat.Moim marzeniem jest pełna klatka ale do końca nie jestem przekonany. Pomocy. jestem amatorem.Jeśli ma to być 5d2 to na co mam zwrócić uwagę.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Najpierw odpowiedz sobie, jaki rodzaj fotografii będziesz wykonywał. O wadach i zaletach 5dmkII zostało już powiedziane wszystko, więc nie ma sensu się powtarzać. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że blisko dwa lata temu przeszedłem z 40D na 5dmkII i może zabrzmi to, jak snobizm, ale...nie wyobrażam sobie powrotu do cropa (mam jako backup 20D, którego głównym zadaniem jest leżakowanie w torbie). Pomimo przeciętnego AF, bandingów, zmienionych dźwięków migawek, jakoś nie widać walających się "piątek" na śmietnikach

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dzięki Tomek 1976.Właśnie mi o to chodziło,nie jestem tym amatorem co robi małpkami i mówi ładnie wyszło.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Witam!Po jaka cholerę czytałem ten wątek od dechy do dechy, jak coś przedtem wiedziałem o fotografii tak teraz te moje 40-lecie focenia psu na budę warte.Pamiętam jak od rodziców dostałem Druha na 15 -lecie.Żeby zrobić fotkę jechałem 10 km rowerem po papier i odczynniki ale nie dowiozłem do domu bo ciekawiło mnie jak wygląda ten papier co foci bez powiększalnika. Dopiero po otwarciu przeczytałem żeby nie otwierać w widnym miejscu.W domu po wywołaniu kliszy zrobiłem sobie ramkę i naświetlałem na słonku albo 100W żarówką zdjęcia wychodziły super bez tych waszych sampli i be-coś tam chociaż na rogach były prześwietlone .Następnym aparatem w miarę jedzenia był Ami,Start,Kijefw,Zenit,66,Canon40D no i ...zobaczymy w poniedziałek.Przed chwilą przeglądałem moje fotki z zawód sportowych,z technikum z AWF i obecne. Wszystkie są fajne i wszystkie aparaty były super.Co wybiorę? na pewno Canona.-Pozdrawiam

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Przez ostatnie 2 lata mialem okazje uzywac chyba wiekszosc aparatow Canona - wlasnie wrocilem od przyjaciol z poludnia Europy gdzie mialem okazje uzywac ich 1dsIII. Sam posiadam 7D, wczesniej 500. Tego typu pytan na wszystkich forach sa miliony.
    Ale potwierdzam - jedynie najwazniejsze jest pytanie - do czego, do jakiego typu zdjec potrzebuje danego modelu? Cala reszta to dodatkowa dyskusja.
    Do zdjec akcji, ptakow w locie, itp - 7D jest znakomite, mozna z niego "wycisnac" bardzo duzo - moze zabrzmi jak herezja ale nie "przeplacalbym" koniecznie za 1dmkIV - powtarzam ze jak sie pozna 7D to mozna nim zrobic ekstra strzaly.
    A teraz reszta - krajobrazy, portrety, statyka - tylko pelna klatka. Uzywalem 5d mkII i
    1ds mkIII - sa rozne opinie - ale 1dsIII jest absolutnie perfect. I kupie ja w pierwszym mozliwym momencie :-).

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Max mi aparat jest potrzebny do focenia wnuków ,do pejzaży do zrobienia zdjęcia w reklamacji sprzętu przez klienta do sportu do kwiatków do podglądania ludzi (na ulicy)Zapomniałem o szkłach zostały mi tylko słoiki i 90-300 canon

Strona 81 z 90 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów