Pokaż wyniki od 1 do 10 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    ale podobała mi sie też jedna opinia, że 5dmII to nie jest aparat do zabawy, fotografowania w domu, nie rozumiem dlaczego? ZA PROFESJONALNY JEST? za drogi, czy np musi się zamortyzować po roku??? A jak ktoś sobie kupi by zrobić 50 zdjęc w roku, bo mu sie plastyka podoba to - wariat???
    hehehe.. to jakby o mnie - ja nie żyję z fotografii, ślubów robię b. mało - robię bo lubię a nie muszę.. na sprzęt wydałem już pewnie z 50 tysięcy a zarobiłem pewnie z 5 i 99% zdjęć robię dla siebie "do szuflady" - i mam to co w podpisie - niektórzy rozbijają się quadami po lesie, inni latają na paralotni, inni nurkują a ja sobie zdjęcia robię - więc tak samo jak inni jestem wariatem.. kiedyś na ten temat już pisałem - fotografia teraz w czasach cyfrowych w sumie to teraz to fajne i tanie hobby
    (tak, tak - napisałem słowo TANIE z pełną premedytacją) - bo cały komplet do hobbystycznego uprawiania fotografii (małoobrazkowej) można kupić za jakieś 30 - 50 tysięcy - i mówimy o komplecie z samego szczytu jakościowego.. wydajesz tyle kasy i masz sprzęt najlepszy na świecie.. nie musisz co trochę dokupować części czy ogromnych ilości paliwa jak mój kumpel do jazdy terenowej po lesie terenówką czy quadem, nie musisz opłacać samolotu żeby poskakać na spadochronie czy jeździć do ciepłych krajów żeby ponurkować - tematy są na wyciągnięcie ręki
    Przepraszam że offtopic..

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    To bardzo przyziemnie. Crop ma względem FF wyłącznie dwie niedogodności, które mogą być istotne w pewnych zastosowaniach:
    1. większe szumy/niższe użyteczne ISO
    2. brak bardzo jasnych obiektywów szerokokątnych przygotowanych specjalnie dla cropa.
    To wszystko.
    to DLA CIEBIE wszystko, dla innych może to być mnożnik, dla jeszcze innych bokeh itp. - każdy musi sam zadecydować bo koniec końców to on wydaje swoje własne pieniądze na te zabawki..
    dlatego ja np. nigdy nie widzę problemu żeby komuś udostępnić do przetestowania to co mam bo tu pomyłka czy chwilowy kaprys przekłada się na konkretną stratę - stratę ciężko zarobionych pieniędzy..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    jest jeszcze jedno ----- różnica w cenie,
    no i sprawy AMBICJONALNE, FF na piersi, to nie to co zabawka dla amatora
    zapomniałeś dopisać że ten pasek od 5d2 pięknie się błyszczy
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 17-12-2010 o 22:02 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów