Strona 26 z 90 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    hm.. to Ci wszyscy ludzie ktorzy kupuja FF to wierzą w krasnoludki, smoki i inne takie stworzenia
    a 5D i 1D nie mają lampy wbudowanej bo Zeus z olimpu doświetla piorunami wszelkie kadry
    Wierzą w magię FF - to takie samo mityczne zwierzę jak jednorożce i hydry .
    zdRAWki
    PS żeby JanSala nie umieć zbić argumentami...?
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

no bez przesady różnica nie jest mała i tak w przypadku 5d2 możesz sobie wykadrować obrazek do cropa i masz wtedy ok 8mp, a gdzie tu do 18mp z 7d przed kadrowaniem
    co do róznic między copem i FF napisze coś już po raz kolejny - szczęśliwi Ci którzy nie widzą różnicy zostaje im sporo kasy na obiektywyjak dla mnie różnica jest drastyczna i po przesiadce z 50d (z krótka przygodą ze stara 5-tką) na 5d2 mam nadzieję, że nie będę nigdy zmuszony wrócić do cropa
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

szczerze to ja jakos nie dostrzegam kolosalnej roznicy w obu obrazkach poza wielkoscia kadru.. ale i tak wole 5D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    moim zdaniem format FF jest mitologizowany !!!
    Miales 5d w reku? Mam wrazenie ze jednak nie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wczoraj wieczorem w b.slabym swietle sztucznym, takze w cieniach probowalem zlapac ostrosc 7D w miejscu, w ktorym 52D nie dalo rady. Nie udalo mi sie. AF'y ustawione na cetralne, zero bocznych. Tam gdzie 85/1.8 krecila sie na 5D2 tam krecila sie tez na 7D. Ilosc celnietych zdjec bez roznicy, nie robilem po 100-200 ale po 5-6 i bylo ok. Wiadomo, ze do szybkich obiektow raczej piatka jest bez szans, ale uzywajac centralnego w statycznych miejscach nie widze roznicy.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Wczoraj wieczorem w b.slabym swietle sztucznym, takze w cieniach probowalem zlapac ostrosc 7D w miejscu, w ktorym 52D nie dalo rady. Nie udalo mi sie. AF'y ustawione na cetralne, zero bocznych. Tam gdzie 85/1.8 krecila sie na 5D2 tam krecila sie tez na 7D. Ilosc celnietych zdjec bez roznicy, nie robilem po 100-200 ale po 5-6 i bylo ok. Wiadomo, ze do szybkich obiektow raczej piatka jest bez szans, ale uzywajac centralnego w statycznych miejscach nie widze roznicy.
    W takich momentach zastanawiam się, dlaczego Canon zrezygnował z montowania w puszkach wspomagacza AF takiego jak w analogowych 5 i 50.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    W takich momentach zastanawiam się, dlaczego Canon zrezygnował z montowania w puszkach wspomagacza AF takiego jak w analogowych 5 i 50.
    zeby klienci kupili lampe lub ST-E2

Zablokowany
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaraki Kenpachi Zobacz posta
    Witam wszystkich. Mam drobny dylemat... Gdyż powiedzmy, że mam do wykorzystania budżet około 10tys. Mam do wyboru między 7d a 5d MKII.

Potrzebuję aparat niestety, do każdego rodzaju fotografii. I tutaj zaczyna się dylemat. Jeśli fotografować bd wszystko, to czy warto lepiej wybrać 5d i dokupić dobre szkła do fotografii np. rajdu.? Czekam na cenne rady i wskazówki. Z góry dziękuję.
    Mógłby ktoś może poradzić?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    zeby klienci kupili lampe lub ST-E2
    Tak też podejrzewam... Pięknie to działa w moim 50E, do tego latarka w lampie... Rozmarzyłem się za cyfrowym odpowiednikiem 50E...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Zaraki Kenpachi najpierw napisz, czy to 10 tyś to na cały sprzęt, czy tylko puszkę ?
    bo jeżeli to jest twoja cała kasa to kupuj 50d i szkła za resztę
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Strona 26 z 90 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów