Strona 14 z 90 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Awatar Qamar
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirRoot Zobacz posta
    napisz mi proszę, dlaczego 7d to aparat marzenie dla podróznikow ?

sam jako, podroznik, wybralbym 5d, ale 7d ?
    Wprawdzie nie miałem w rękach 7d, ale miałem podczas mojej dwumiesięcznej podróży po Azji 5D II. Jedyny minus to może rzeczywiście ciężar, chwilami doskwierał, zwłaszcza że piątkę miałem z gripem. Natomiast jakość i kolorystyka zdjęć jest powalająca, zwłaszcza z polarkiem... No i szeroki kąt do architektury oraz zdjęć w środkach transportu jest niezastąpiony.
    Na uszczelnienia też nie narzekam w piątce, zniosła trudy podróży znakomicie, a nie oszczędzałem jej i zmieniałem obiektywy dość często. AF - cały czas miałem ustawiony środkowy czujnik i sprawował się nadzwyczaj dobrze. Ptasznikiem ani sportowcem nie jestem i szybszy AF raczej nie jest mi potrzebny więc jako podróżniczy aparat 5ka spisuje się świetnie.
    Pozdrawiam
    Qamar

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mnie podjecie decyzji niestety przeroslo.. Bylem juz zdecydowany na kupno Mark II, jednak gdy juz pojawila sie dostepnosc obu body, postanowilem jeszcze raz przeanalizowac sprawe. Niestety wrocilem do punktu poczatkowego - nie wiem co wybrac. Sporym problemem jest roznorodnosc mojej fotografii - fotografuje ludzi, portrety, ogolnie zycie dookola ale i takze biegam po lasach z 400L + fotografia sportowa...
    Najlepiej miec oba, ale biorac pod uwage hobbystyczne podejscie do tematy, nie stac mnie na 2 body.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Mnie podjecie decyzji niestety przeroslo.. Bylem juz zdecydowany na kupno Mark II, jednak gdy juz pojawila sie dostepnosc obu body, postanowilem jeszcze raz przeanalizowac sprawe. Niestety wrocilem do punktu poczatkowego - nie wiem co wybrac. Sporym problemem jest roznorodnosc mojej fotografii - fotografuje ludzi, portrety, ogolnie zycie dookola ale i takze biegam po lasach z 400L + fotografia sportowa...
    Najlepiej miec oba, ale biorac pod uwage hobbystyczne podejscie do tematy, nie stac mnie na 2 body.
    Na Twoim miejscu zostawiłbym sobie 20D do tego lasu a do reszty kupił nową piątkę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

20D tak czy siak zostanie. Taki scenariusz byl juz rozmyslany - 20D w tereny z 400L, mark II do reszty. Tylko, ze majac 7D z wielka przyjemnoscia poza fotografowaniem nagram sobie jakies przyrodnicze filmy, do tego 720p w 60fps to perfekcyjny material do spowalniania pewnych scen 60 na 24 fps daje niesamiwity efekt. Zastanawia mnie i to BARDZO jedna rzecz - czy sa szanse, ze w przyszlym FW do marka II pojawi sie tryb 720p w 50/60 fps? Czy czasem 1x DIGIC 4 moze nie wyrobic sie, dlatego 7D majac dwa, daje rade bezproblemowo. Z drugiej strony nie wiem jak sie ma moc DIGIC4 do ilosci fps, bo 1080p w 30fps to prawie przerobienie 30x 2mln pixeli, a 720p w 60fps to nieco mniej bo 60x ok 900k pixeli. Prawie to samo, wiec..

Uzależniony

Domyślnie

... Tylko, ze majac 7D z wielka przyjemnoscia poza fotografowaniem nagram sobie jakies przyrodnicze filmy, do tego 720p w 60fps to perfekcyjny material do spowalniania pewnych scen 60 na 24 fps daje niesamiwity efekt. Zastanawia mnie i to BARDZO jedna rzecz - czy sa szanse, ze w przyszlym FW do marka II pojawi sie tryb 720p w 50/60 fps? Czy czasem 1x DIGIC 4 moze nie wyrobic sie, dlatego 7D majac dwa, daje rade bezproblemowo. Z drugiej strony nie wiem jak sie ma moc DIGIC4 do ilosci fps, bo 1080p w 30fps to prawie przerobienie 30x 2mln pixeli, a 720p w 60fps to nieco mniej bo 60x ok 900k pixeli. Prawie to samo, wiec..
    Pytanie nasuwa sie co dla ciebie jest wazniejsze - zdjecia/filmy?

Sprobuj na to sobie odpowiedziec do czego Ci ten sprzet bedzie sluzyl i w jakich warunkach.

IMHO opcja video jest miłym dodatkiem do sprzetu, ktorego pierwszym zadaniem nie jest "filmowanie" - wiec czy pojawia sie takie czy inne tryby video, czy starczy procesor itd. sa drugorzedne.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Prawie to samo, wiec..
    ...wszystko zależy od dobrej woli Canona. Jest potwierdzenie, że w nowym FW do 5DII będzie możliwość wyboru 24/25/30 klatek, czy dadzą również 720p, bardzo możliwe, ale zupełnie nie w stylu Canona (choć dodanie trybu manulanego jakby zaprzecza tej tezie)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moze w Magic Lantern dodadza

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Na Twoim miejscu zostawiłbym sobie 20D do tego lasu a do reszty kupił nową piątkę.
    20D to się do sportu kompletnie nie nadaje (AF).
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

Kolaj nie przesadzajmy, parę razy zdarzyło mi się 20D z 70-200 robić hokej i wcale nie było żadnej tragedii, może poza wyższym ISO. Mogę powiedzieć że jeżeli warunki oświetleniowe były dobre to AF spokojnie wyrabiał.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    20D to się do sportu kompletnie nie nadaje (AF).
    Fotografuje duzo pilki noznej, w dobra pogode w sloncu robilem nawet 400L 5.6 i bylo super. W slabym swietle 70-200 2.8 i AF 20D naprawde dziala ok. Jestem z niego BARDZO zadowolony (AF)

http://www.sdm.gower.pl/osa3/osa_17.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/osa3/osa_04.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/osa3/osa_09.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/osa3/osa_10.jpg
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 18-11-2009 o 19:56

Strona 14 z 90 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów