Zamiast na FF mozna wydać na wspaniałą wycieczke i potem upajać sie super ujęciami, czyż nie?
Zamiast na FF mozna wydać na wspaniałą wycieczke i potem upajać sie super ujęciami, czyż nie?
x pro2/ 23/ 56/10-24/
z wycieczki powrócisz a dylemat nadal pozostaje
FF nie jest receptą na wszystko, albo wiesz po co i jak ją wykorzystać albo ulegasz modzie i sobie od tak dla zabawy, do potestowania kupujesz
oto cały dylemat
x pro2/ 23/ 56/10-24/
A co byście powiedzieli na temat 5d II + 28 1.8 vs 7d +24L. Pomijając już ogniskowe (z piątki można trochę przykropować). Co dałoby lepszą jakość zdjęć.
Chłopaki to jest zwykłe gdybanie...nie można poczuć FF jak się go nie ma i na odwrót większa matryca nie zastąpi szybkości, akurat 5D jest niestety nadal obarczony wolnym AF gdyby miał chociaż ten z 50D byłoby dużo ciekawiej i dylematy mniejsze przy wyborze. Ja się zdecydowałem z 50D przejść na mk1 i już mam głód zaspokojony wiem czym pachnie FF i że trzeba mieć worek kasy na osprzęt a przy kropie niekoniecznie.
Wypożyczcie od znajomego sobie 5d poróbcie fotki czy na jakieś zloty sobie pojedźcie fotografów i pomacajcie puszkę...Carlo lepiej tamrona 28-75 + 50 1.4/851.8 uzywki
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Mam 7d oraz 5d mkII i jestem zadowolony i z jednego i z drugiego. Wszystko zależy od tego do jakich zdjęć używa się danego body. 5d jest jak dla mnie genialny do ogólnego planu, a swoje robi matryca i L-ka. Jednak częściej robię 7D ze względu na ilość obiektywów, które do niego posiadam (są zwyczajnie tańsze). Szybkość strzelania fotek to też jedna z zalet 7d, a ostrość dobiera się rewelacyjnie. Ale mimo wszystko pełna klatka w 5d pociąga...
Jednym zdaniem: bardziej kręci mnie 7D mimo iż 5d II stoi wyżej.