Strona 86 z 90 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pubirlandia Zobacz posta
    @marchpol@ ja również od trzech lat mam 450D i też od jakiegoś czasu
    zastanawiam się nad zmianą body i również mam dylemat.
    No niezle to juz widze kolejny uzytkownik z tym samym problemem. Ja wlasnie sprzedalem swoje trzy letnie 450D i zastanawiam sie nad tym co mam w zamian nabyc. Mam jeszcze 40D ale chcialbym teraz kupic cos co mi da jesli nie skok techniczny to jakosciowy.

Myslalem nad 5D mark I ale obawiam sie ze jednak to juz jest dosc leciwa maszynka i wyrwanie sztuki w dobrym stanie nie zjechanego na slubach graniczy z cudem.

Drugim wyjsciem bylo by 50D ktore mozna dorwac jeszcze z malymi prebiegami a nawet na gwarancjach sie zdarzaja. Nie jest to moze duzy skak nad 40D ale jednak

Trzecie wyjscie to 7D plusy sa w zasadzie same po za mistyczna plastka z FF. Nie mialem w reku 5 D wiec niestety nie mam jak to porownac a sample z sieci nie daja tego wszystkie co mozna samemu napstrykac.

Sprzet mialby sluzyc glownie amatorsko do zdjec z podrozy, troche architektury ale tez moze czasami sie zdazyc slub wsord znajomych ktory trzeba bedzie obskoczyc jako nadworny fotografik znajomych i rodziny ))

O szkla sie nie martwie teraz mam 28/1.8 w drodze 85/1.8 poza tym jeszcze mam 50 plastik i lufke c70-200L 4

I co tu wybrac? dzien w dzien jestem bliski podjecia decyzji po czym natrafiam na artykul o innej puszcze i mam metlik w glowie. Na dzis dzien prym wiedzei 7 D jutro pewnie 5D ) Na 5D mkII niestety poki co nie moge sobie pozwolic, choc to bylo by idealne.
    C6D/C50D | C24-70.2.8 | C50/1.8 | C70-200/2.8L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja powoli przygotowuję żonę do zakupu, poczekam pewnie do marca, aż faktycznie pojawi się na rynku 5DmkIII to może cena 'dwójki' nieco spadnie
    Zdania na ten temat są podzielone - jedni twierdzą, że spadnie a inni, że wzrośnie...

Ja stwierdziłem, że przez ten czas można zrobić sporo fajnych fotek, a przede wszystkim opanować przed wakacjami niełatwą sztukę fotografowania przy użyciu pełnoklatkowej puszki
    5DmkII | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/4L IS | EF 100/2.8L IS macro | EF 50/1.8 | Speedlite 580EX II
    450D | EF-S 18-55/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250/4-5.6 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    (...)
    I co tu wybrac? dzien w dzien jestem bliski podjecia decyzji po czym natrafiam na artykul o innej puszcze i mam metlik w glowie. Na dzis dzien prym wiedzei 7 D jutro pewnie 5D ) Na 5D mkII niestety poki co nie moge sobie pozwolic, choc to bylo by idealne.
    Nie wiem co tak naprawdę Cię 'kręci' w 7D skoro masz 40D ?
    Ciekaw jestem czego oczekujesz po tym body względem właśnie 40tki ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marchpol Zobacz posta
    Zdania na ten temat są podzielone - jedni twierdzą, że spadnie a inni, że wzrośnie...

Ja stwierdziłem, że przez ten czas można zrobić sporo fajnych fotek, a przede wszystkim opanować przed wakacjami niełatwą sztukę fotografowania przy użyciu pełnoklatkowej puszki
    Tak naprawdę sam się trochę 'oszukuję' i nie wiem czy faktycznie czekać
    do marca, ze względu na możliwość wyższej ceny za 5mk2
    Decyzja natomiast jest już podjęta i na pewno nie skuszę się na kolejnego crop'a chociażby ze względu na duże ograniczenia związane z wykorzystywaniem faktycznych ogniskowych w przypadku szkieł EF.
    Ostatnio edytowane przez pubirlandia ; 11-02-2012 o 13:00 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Nie wiem co tak naprawdę Cię 'kręci' w 7D skoro masz 40D ?
    Ciekaw jestem czego oczekujesz po tym body względem właśnie 40tki ?
    Szybszy i celniejszy AF, większe używalne ISO które lepiej mieć i nie użyć niż nie moc użyć kiedy zajdzie potrzeba. "male Rawy". Gwarancja i nowa konstrukcja. Nie oszukujmy się sprzęt raz ze się starzeje dwa technika idzie do przodu. W zamyśle była by to u mnie zmiana technologiczna. 450 poszła by za 7D a kiedyś 40D została by zastąpiona ewentualnie 5DmkII. Chyba ze teraz 5DmkI a 40 później na 7D. Niestety jak pisałem nie miałem w reku FF pozostałe modele czyli 50 i 7D pstrykałem i wiem na co je stać.
    C6D/C50D | C24-70.2.8 | C50/1.8 | C70-200/2.8L

Domyślnie

7D to tragedia, jeżeli chodzi o jakość zdjęć

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Szału nie ma ale na pewno tragedii też nie. To porządny aparat. Nic szybkiego przed 1d4 nie będzie lepsze.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rjr Zobacz posta
    7D to tragedia, jeżeli chodzi o jakość zdjęć
    Oooooo serio????Coś nowego się dowiedziałem o swoim aparacie.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Oooooo serio????Coś nowego się dowiedziałem o swoim aparacie.
    Nie martw się! Jak Canon wypuści następcę, to okaże się, że masz kolejną kultową puszkę, której następcy nie dorastają do dolnej krawędzi bagnetu...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Nie martw się! Jak Canon wypuści następcę, to okaże się, że masz kolejną kultową puszkę, której następcy nie dorastają do dolnej krawędzi bagnetu...
    Taaaa, jak ja uwielbiam te "urban legends".
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Taaaa, jak ja uwielbiam te "urban legends".
    Ja też, przydają się przy odsprzedaży :-D

Strona 86 z 90 PierwszyPierwszy ... 36768485868788 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów