Strona 76 z 90 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    w przypadku RC-1 funkcję podświetlanego timera pełni wyświetlacz LCD aparatu (ten czarno-biały) - po prostu w trybie bulb w miejscu czasu po otwarciu migawki są liczone sekundy. można wtedy oczywiście włączyć też podświetlenie (jak ktoś nie boi się ruszyć body). jedyne ograniczenie to to, że liczniczek liczy tylko do 999 sek (niecałe 17 minut).
    Przeceniasz Canona, to byłoby dla niego zbyt proste rozwiązanie. Postanowił więc sprawę skomplikować - podświetlenie ekranu gaśnie zaraz po wciśnięciu spustu migawki i żeby je włączyć trzeba wcisnąć guzik na puszce (po to używa się wężyka spustowego lub pilota, żeby tego nie robić). Poza tym nawet jak już go wciśniesz i uda Ci się nie poruszyć aparatu, to te podświetlenie gaśnie bodajże po kilku sekundach. Za takiego babola ukarałbym inżynierów chłostą...
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 23-05-2011 o 14:24
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przeceniasz Canona, to byłoby dla niego zbyt proste rozwiązanie.
    czyżby?
    wszystko, co opisałem jednak działa.

podświetlenie ekranu gaśnie zaraz po wciśnięciu spustu migawki
    IMHO tylko w tańszych modelach typu xxxD.
    z tego, co kiedyś testowaliśmy, w xxD i innych - gaśnie nieco później.

podświetlenie gaśnie bodajże po kilku sekundach.
    no to jest akurat zrozumiałe.
    dokładnie jest to 6 sek.
    ZTCW w jedynkach można to zmienić.

poza tym o czym tu dyskutujemy??
    w czasach, gdy każdy ma komórkę przy sobie, jaki jest problem podświetlić sobie wyświetlacz komórką?
    10-15 lat temu, bez komórki mając 50E bez podświetlanego LCD (wcale) trzeba było nosić... zapalniczkę do podświetlania :wink:
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

IMHO tylko w tańszych modelach typu xxxD.
    Te modele nie mają górnego wyświetlacza, więc problem jego podświetlania w nich nie występuje.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

poza tym o czym tu dyskutujemy??
    w czasach, gdy każdy ma komórkę przy sobie, jaki jest problem podświetlić sobie wyświetlacz komórką?
    :wink:
    idąc tym tokiem rozumowania, to po co wsadzają w aparaty matryce, przecież większość komórek ją ma.

Domyślnie

Ja mam 5DII , jest lepsza od pierwszej wersji, ale i tak mam wrażenie,że 5D miała łądniejszy obrazek, moze większe piksele? Tak jak 7d pewnie niewiele sie różni od 50d, a zawsze crop to tylko crop, FF są lepsze:-)

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Te modele nie mają górnego wyświetlacza, więc problem jego podświetlania w nich nie występuje.
    300D?
    350D?
    z tyłu, ale jest.

tyle tylko, że to jest wątek o 7D i 5D2, więc koniec [/OT].

i żeby na temat: RC-1 bardzo ładnie - tak jak opisałem - działa z 7D i 5D2 :wink:

Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    idąc tym tokiem rozumowania, to po co wsadzają w aparaty matryce, przecież większość komórek ją ma.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slajd Zobacz posta
    Ja mam 5DII , jest lepsza od pierwszej wersji, ale i tak mam wrażenie,że 5D miała łądniejszy obrazek, moze większe piksele? Tak jak 7d pewnie niewiele sie różni od 50d, a zawsze crop to tylko crop, FF są lepsze:-)
    Jeżeli uważasz, że7D niewiele się rożni od 50D a 5DII także od 5D to jakim cudem stałeś się posiadaczem tak drogiego sprzętu i w jakim celu ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i żeby na temat: RC-1 bardzo ładnie - tak jak opisałem - działa z 7D i 5D2 :wink:
    :
    Bardzo cenna uwaga - mam nadzieję, że i u mnie tak będzie
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 23-05-2011 o 17:37 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Mozesz napisac jakiej firmy. Wszystko ostatnimi czasy ma oslabiona trwalosc dla tego szukam sprawdzonych rozwiazan.
    Zestaw taki jak na zdjeciu ponizej - jestem zadowolony.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ZPL

Domyślnie

5d Czy 7d do zastosowań typowo studyjnych tj fotografia produktów?
    Co radzicie?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na dużych przysłonach, małych ISO i z możliwością kontrolowania światła, to oba ci dadzą podobny poziom obrazków. 7D, a nawet 60D z dobrym szkłem da radę. Chyba, że bardzo ci zależy na tych dodatkowych 3 megapikselach, to 5D będzie lepsze.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 76 z 90 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów