Strona 72 z 90 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Domyślnie

a ja powiem tak, 5dmkII lepiej leży w ręce moim zdaniem (cięzszy jest, i w wizjerze przynajmniej wszystko widać:d)
    osobiście używam 5dmkII i 7d i jeśli bym miał się zdecydować to ciężko by było
    to tak jak człowiek by miał zdecydować czy woli być bez nóg czy bez rąk, okropna sprawa;d
    crop denerwuje przy portretach-filmach, brak cropa też denerwuje...
    ciekawe kiedy zaczną robić zmiennowielkościowe matryce. to by było sensowne rozwiązanie xD

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawellot Zobacz posta
    a ja powiem tak, 5dmkII lepiej leży w ręce moim zdaniem (cięzszy jest, i w wizjerze przynajmniej wszystko widać:d)
    osobiście używam 5dmkII i 7d i jeśli bym miał się zdecydować to ciężko by było
    Osobiście używasz obydwu i nie zauważyłes że są z wyglądu niemal identyczne i mają podobny ciężar ???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cięższy?
    Wagowo niemal identyczne, ja tam nie odczułem różnicy. Macałem oba w Fotojockerze i nic. Tym bardziej, że dane to potwierdzają:

Canon 7D - 820 g (bez akumulatora)
    ok. 905 g (z akumulatorem)

Canon 5D mkII - 810g (bez akumulatora)
    ok. 895g (z akumulatorem i kartą pamięci)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I tak kiedyś wszyscy skończycie na pełnej klatce - już pomijam który to marek piątki będzie, czy te może 3D czy 4D .
    Co to ułomności AF w 5DMkII to nie potwierdzam tego faktu, ale mając 300D, 400D, 30D, 5DMkII nigdy nie używałem innego niż środkowego punktu AF. Celuję tam gdzie chcę ostrość.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio zaczynam używać piątki do fotografii przyrody biegającej (tylko szkła odpowiedniego jeszcze poszukuje chyba) - jak dla mnie no brak tego cropa, ale na 100% powiększeniu i tak na piątce jest ostrzej niz na 30D/400D.
    Ostatnio edytowane przez mierkiewiczm ; 28-04-2011 o 23:18 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to weź do ręki 7D a różnicę zauważysz. zwłaszcza do biegających i latających ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    chciałbym zauważyć że ten wątek zatytułowany jest "5Dmk2 czy 7D". Pełno tu wypowiedzi ludzi wychwalających 5D którzy NIGDY nie używali 7D. Porównywanie 400D do 7D jest bez sensu. AF w 5D w porównaniu do 7D jest po prostu tragiczny. Jednak fetysz "magii" 5D wszechwładnie panuje na tym forum.
    5D i 7D skonstruowano do różnych celów i mają różne zastosowania. Kropka.
    Ostatnio edytowane przez wic ; 29-04-2011 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie mówię że jestem przeciwko 7D. Zwyczajnie nie miałem z nim styczności. Jedynie co to porównywałem cropy 100% z 30D i 5DMkII i o ile na powiedzmy 300 mm z ISO 800-1600/3200 cel z 30D jest bliżej to jednak ostrzejszy obraz jest z 5D. Jeśli ma ktos takie porównanie 5D vs. 7D w sieci lub może je wykonać i przedstawić kilka zdjęć przykładowych to chętnie się przyjrzę im.

Domyślnie

cześć! mam pytanie gdzie w Warszawie mogę od ręki dostać nowe body 5DMKII ? jutro planuję wybrać się i zakupić ale nie wiem jaki polecacie? który jest najlepszy? na razie wiem że jest fotoit oraz fotojocker ale nie wiem jak z dostępnością? orientuje się ktoś?
    z góry dziękuję za pomoc

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek1212 Zobacz posta
    cześć! mam pytanie gdzie w Warszawie mogę od ręki dostać nowe body 5DMKII ? jutro planuję wybrać się i zakupić ale nie wiem jaki polecacie? który jest najlepszy? na razie wiem że jest fotoit oraz fotojocker ale nie wiem jak z dostępnością? orientuje się ktoś?
    z góry dziękuję za pomoc
    Podzwoń jutro rano i się może dowiesz ;-)
    Ja swój mam z Fotojockera, ale z innego miasta :-)
    Dryndnij z rana i bądź szczęśliwym posiadaczem FF.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek1212 Zobacz posta
    z góry dziękuję za pomoc
    Z dostępnością to nigdy nie wiadomo - dzwonić trzeba. Ja rok temu kupiłem w RTV EURO przez internet za poniżej 8k.

Dopiero zaczyna Awatar MateuszG
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

aps-c vs pełna klatka, co to za porównanie ? jeśli ktoś raz kupi FF to nigdy nie zejdzie do aps-c.

jeśli chodzi o zdjęcia zdecydowanie 5D, jeśli chodzi o filmy również, choć tu zaczynają się schody, 7D można nagrywać w trybie 60P, w przypadku teledysków jest to bardzo ważna opcja, 5D to tylko max 30p, nie licząc tego, że 7D ma mniejszy "rolling shutter" niżeli 5D, ale to jest forum foto także nie będę się na ten temat rozpisywał.
    pozdr.
    5D mark II /S 14mm 2.8/S 85mm 1.4 / 50mm 1.4 USM/ 580EX / Glidecam HD-1000

Strona 72 z 90 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów