Strona 66 z 90 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sorki za to co napiszę, ale najlepiej mieć oba. Oba są genialne w określonych zastosowaniach. Nie są uniwersalne.
    5Mark II to pełna klatka, jest magia na jasnych szkiełkach, niski poziom szumów przy wysokich ISO, plastyka, jest świetny do zdjęć krajobrazowych - wiadomo pena klatka, - ale ma dość słaby autofocus, nawet na centralnym. Przy słabym światełku, nawet wspomaganie lampy nie zawsze pomaga. Do portretu, reportażu przy dobrym świetle, czy krajobrazu idealny.
    7D - bardzo szybki, do celów sportowo-reporterskich idealny, nie za ciężki tak jak JEDYNKI, uszczelniony ( używałem go na plaży, brodziłem w falującym morzu przy bryzgającej słonej wodzie i nic mu się nie stało ). Przy słabym światełku autofocus rewelacyjny. Przy wysokich ISO - szumy zauważalne. Trochę trudniej dobrać obiektyw, szczególnie wśród L-ek tych z górnej półki, bo 35 to 56, 24 to 38,4, 24-70 to 38,4 - 112 itd. Mnie najlepiej współpracuje z 50/1.4 , 100 MAcro/2.8, 135/2.0 i 17-55/2.8 no i dla przyrodników - 300/4.0.
    Dodam jeszcze, że jeden z najlepszych fotografów ślubnych ( moim zdaniem ) David Ziser używa w swojej pracy oby tych aparatów.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makabra7 Zobacz posta
    nie wdawaj się w dyskusję pełna klatka vs APS-C bo to fotograf robi zdjęcia a nie aparat - znam wielu dobrych fotografów, którzy z powodzeniem sprzedają swoje zdjęcia na arenie międzynarodowej a pstrykają je np canonem 30D - jak masz kase to oczywistym wyborem jest 5DmkII, 7D troszkę kosztuje więc jak już tyle wydajesz na body lepiej dołożyć i mieć 5dmkII
    Trochę dołożyć? Przecież to prawie raz tyle, w tej cenie masz jakieś dobre szkło.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wszystko zależy do czego, ale to nie jest trochę dołożysz, to kupa kasy.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 31-01-2011 o 12:28 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MTBTREK Zobacz posta
    Sorki za to co napiszę, ale najlepiej mieć oba.
    Porada miesiąca... Gratuluję...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta

Pozdrówka!
    Bardzo dobra rada. Czytając wymagania wielu ludzi to w Canonie trzeba mieć właśnie 2 body. Zwłaszcza jak ktoś chce się zajmować fotografią trochę poważniej to 2 aparaty są minimum aby zapewnić sobie względny spokój.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

:-) ja używam tego zestawu do ślubów, więc mi się to wcześniej czy później zwróci, do prywatnych zastosowań to byłby oczywiście ogromny wydatek i raczej fanaberia. Trzeba się po prostu dobrze zastanowić nad tym jakie zdjęcia się robi i do tego dobrać ten lepszy. Jednego do wszystkich zastosowań nie ma :-(

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makabra7 Zobacz posta
    no wiesz trochę już nie śledzę cen ale jak ja kupowałem 5dmkII to 5dmkII kosztował 8,5 tys za body a 7d 6000zł za body więc wtedy ta różnica nie była aż tak spora - ale nie ukrywam, że to była zaraz po premierze 7d.
    No to juz zależy do czego potrzebujesz ten aparat jak do reporterki i fot. okolicznościowej to wiadomo wystarczy 7d - ale jak głównie pracujesz w studio, albo w swoich zdjęciach bardzo często bawisz się kreatywnie np. stosujesz małą GO to lepszym wyborem jest 5dII.
    No w tej chwili 5dmkII to koszt rzędu min 7500-7600 zł, 7D to 4600-4700, a więc różnica jest spora.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Bardzo dobra rada...
    Cytat Zamieszczone przez MTBTREK Zobacz posta

:-) ja używam tego zestawu do ślubów, więc mi się to wcześniej czy później zwróci, do prywatnych zastosowań to byłby oczywiście ogromny wydatek i raczej fanaberia. Trzeba się po prostu dobrze zastanowić nad tym jakie zdjęcia się robi i do tego dobrać ten lepszy. Jednego do wszystkich zastosowań nie ma :-(
    Nie no... spoko... jasne... jak ktoś ma dość kasy...
    Ale IMHO gdyby chłopak miał dość kasy, to nie było by pytania
    W tym kontekście jest moja żartobliwa uwaga ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dla mnie zdecydowanie 5d mkII. Af mi wystarczał a matryca wynagradza pozostałe niedogodności. No i w końcu 28mm to 28mm a nie 44,8mm.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oswald Zobacz posta
    Dla mnie zdecydowanie 5d mkII. Af mi wystarczał a matryca wynagradza pozostałe niedogodności. No i w końcu 28mm to 28mm a nie 44,8mm.
    Ja też bym kupił 5dII. Wtedy Ziemia stanie się znowu płaska, matematyka i geometria staną się zrozumiałe, a Państwo Młodzi wyszczupleją, zaczną się ładniej uśmiechać. Ich związek, zawarty przed superobiektywem 28L, przetrwa wieki i przejdzie do historii ludzkości, jako najbardziej udany...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oswald Zobacz posta
    No tak, ale z drugiej strony 70-200 to 112-320 :-)
    (i te 8kl/s)

Strona 66 z 90 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów