Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
To jest ciekawe stwierdzenie, bo ja po zakupie 5d2 przez jakiś czas byłem mocno rozczarowany, obrazek z 5d bardziej mi się podobał. Po pewnym czasie przestałem zauważać różnice :P I nie wiem jak porównujesz obrazki, skoro pomijasz plastykę
Bardziej Ci się podobał ze względu plastyki ? Przyznam szczerze, że tutaj porównuję odwzorowanie kolorów, ostrość i szczegółowość, chociaż wiem, że po kolei bezpośrednio to wynika z algorytmu, być może także szkła i tych nieszczęsnych megapixeli.
Nie jest gorszy, jest po prostu inny Tak jak różnica między FF a średnim formatem.
Aż tak bym się nie zapędzał. Może po prostu jak między cropem a FF ?

Po pierwsze piszesz o szumach, a nie o obrazku. A po drugie iso w 7d wcale nie jest takie kosmiczne. Na 1600 wolę szum ze starego 5d niż z 7d. I żeby nie było - mam wszystkie z wymienionych aparatów.
No dobrze, myślałem, że mówimy o ogólnie pojętej jakości obrazka, nie o jej plastyce. Co do ISO1600 - albo nie wiesz o czym mówisz (chociaż masz oba aparaty), albo się nigdy nie przyglądałeś, albo z moją 5DMkI jest coś nie tak. Patrząc na jakiekolwiek foto z 1600 w 5D jest zauważalne a w 7D w ogóle nie widoczne. Chyba, że znowu odwołujesz się do plastyki obrazu, to się nie dogadamy bo znowu ja o gruszce a Ty o pietruszce...

Żeby nie było, miałem przez miesiąc 5DMkII, a od dawna mam 5DMkI i 7D.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
Wiesz - ja w swoim deesie III jak i na ukochanej starej piatce, nigdy nie wychodzilem i nie wychodze poza 1600, a robie duzo koncertow i ciemnych miejsc - ogolnie nigdy problemu nie mialem, bo jak juz jest tak ciemno, ze i to nie wystarcza, to znaczy, ze nie ma swiatla a jak nie ma swiatla, to nie cykam i tyle, bo dla mnie fotografia w 80% sklada sie wlasnie z ciekawego swiatla :wink: No ale ja taki dziwny jestem, ze powyzej f/1.4, to nie wychodze
Dobrze, ale ISO 1600 w 7D i 5DMkII jest o wiele mniej zauważalne niż na Ds3. Inna sprawa, że ja mając podpięty 50/1.4 też nigdy poza 1600 się nie wychylam. Gorzej ze 100-400.